Ilie Păducel: „Vrem ca mina Lonea să intre pe program de dezvoltare și să fie angajați cât mai mulți tineri”

266

Primarul orașului Petrila, Ilie Păducel, spune că mineritul din Valea Jiului reprezintă o prioritate a lui. În această săptămână, Ilie Păducel, primarul orașului Petrila a făcut o vizită la Parlament, unde s-a întâlnit cu noul ministru al Energiei, Andrei Gerea, care a promis că va veni în luna ianuarie în Valea Jiului pentru a vedea care este situația reală a mineritului din județul Hunedoara.

Primarul își dorește pentru mina Lonea, materiale de lucru, dar şi investiţii pentru tineri.

„Ne dorim ca la mina Lonea să fie creat un nou sector de investiții și pregătiri miniere. Este necesară asigurarea materialelor pentru siguranța oamenilor și a zăcămintelor. Ca răspuns la ceea ce am solicitat ministrului, acesta a spus că va veni după sărbători în Valea Jiului. A spus că problemele din Valea Jiului îi sunt cunoscute și a apreciat că administrația locală se implică în aceste probleme. Vrem ca mina Lonea să intre pe program de dezvoltare și să fie angajați cât mai mulți tineri, pentru că este o zonă cu potențial pentru că are cărbunele cel mai bun.”, a declarat, pentru GDD, Ilie Păducel, primarul orașului Petrila.

Potrivit sursei citate, cei ce se ocupă la nivel local ar trebui să ia atitudine. Acesta le-a solicitat celor din conducerile entităților locale să aibă în vizor aceste probleme și să se concentreze pe dezvoltarea mineritului, resursele fiind din belșug.

„Le cer celor din conducerea minei  și cei de la Complexul Energetic Hunedoara să se ocupe de aceste probleme pentru că sunt resurse”, a mai spus Ilie Păducel.

Astfel, ministrul este așteptat în Valea Jiului după sărbători pentru a soluționa problemele existente.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza