În cadrul unei întâlniri plenare a tinerilor liberali, / Ilie Păducel a discutat cu responsabilitate cu activul de bază şi de viitor al partidului

300
de Corneliu BRAN
Primii cu care s-a întâlnit primarul Păducel au fost tinerii liberali şi simpatizanţii tineri ai PNL. Urmează, femeile liberale şi simpatizantele acestui PNL.
Tinerii liberali şi tinerii simpatizanţi ai acestui partid 
s-au întâlnit joia trecută, după-amiaza, cu primarul liberal de-acum, Ilie Păducel. Semn că alegerile se apropie… iar liberalii lui Păducel fac exact ceea ce trebuie. Sala clubului „Alcatraz” s-a umplut cu o jumătate de oră mai repede decât ora stabilită. Motiv de bucurie pentru staff-ul liberal.
„Vă mulţumesc tuturor celor care aţi ales să fiţi azi aproape de mine la întâlnirea cu tinerii din PNL şi din oraş. Alături de mine stă fostul şi, probabil, viitorul viceprimar al oraşului Petrila, Constantin Ramaşcanu, Mogoi, Pătrui, Ciprian Preda, consilierul local Burdea, fostul consilier local şi profesor Gheorghe Boantă, şeful pompierilor – Alexandrescu şi alţi şi alţi membri de partid sau cetăţeni care doresc să ne fie aproape. Participă azi aici o mică parte din tinerii care sunt membri ai PNL Petrila sau simpatizanţi ai acestui partid şi le mulţumesc tuturor pentru sprijinul şi căldura cu care m-au primit în rândurile lor, cum de altfel au făcut-o şi cei din conducerea organizaţiei judeţene şi locale şi consilierii locali pe care-i avem. Ne-am întâlnit astăzi pentru a discuta cu dumneavoastră câteva probleme şi de a stabili cu dumneavoastră linia pe care să mergem la viitoarele alegeri care se apropie cu paşi repezi. Vrând, nevrând, trebuie să ne pregătim de alegeri, mai cu seamă că şi celelalte partide nu dorm şi fac şi ele acelaşi lucru”, a menţionat în deschiderea cuvântului său primarul Ilie Păducel.
Dare de seamă
Apoi, primarul a scos în evidenţă realizările administraţiei publice locale în mandatele de primar. Au fost evidenţiate multe dintre obiectivele de interes general realizate, începând de la reabilitarea drumurilor şi trotuarelor şi reabilitarea termică a blocurilor, continuând cu reabilitarea şi extinderea reţelor de apă şi canalizare, mai ales în cartiere mari şi istorice, şi sfârşind cu obiectivele realizate pe linie culturală: reabilitarea casei de cultură a oraşului şi sediul nou al Căminului Cultural Jieţ.
Lista a fost atât de lungă, încât preţ de un sfert de oră primarul a enumerat şi iar a enumerat. Semn că sub administraţia condusă de Păducel la Petrila au fost cele mai multe realizări din toate timpurile. Asta, fără nicio exagerare, cum ar spune unii. Nu este doar părerea mea, ci a majorităţii locuitorilor din Petrila.
Către final primarul a vorbit tinerilor liberali şi susţinătorilor acestora şi despre viitoarele obiective pe care le are în vedere. Cum lista e iar destul de lungă, ne vom opri doar la câteva dintre acestea: continuarea procesului de reabilitare termică a blocurilor din Petrila, finalizarea asfaltărilor de drumuri în toate zonele rămase neasfaltate, modernizarea şi reabilitarea tuturor aleilor şi parcărilor din toate cartierele Petrilei, înfiinţarea unui cinematograf printr-o investiţie marca CNI (aidoma celei de la Petroşani), amenajarea unui parc de distracţie pentru tineri care să cuprindă „un ştrand şi tot ce vă trebuie, dumneavoastră, tinerilor din oraş, ca să vă simţiţi bine”, Căminul Cultural Cimpa (aidoma celui din Jieţ) ş.a..
Principala preocupare: crearea de locuri de muncă
Tinerii au fost foarte încântaţi când au auzit de un cinematograf şi de ştrand, care, într-adevăr, lipsesc azi de la Petrila. Unii au vrut să-l întrebe pe primar cum vor face asta dacă nu au un loc de muncă, dacă trebuie să plece din oraş. Şi aici primarul a avut un răspuns. „S-au făcut nişte afirmaţii de către unii, absolut aiurea, precum că nu am creat niciun loc de muncă, de când sunt eu primar. Vreau doar să amintesc că pe platformele unităţilor miniere care s-au închis s-au deschis nişte unităţi de lucru, în diferite domenii, cu 15, 20, 30, 50-60 de angajaţi. De asemenea, în oraşul nostru s-au deschis firme de panificaţii care au, tot aşa, câte 10-15, 20-30, chiar până la 100 de locuri de muncă, ceea ce pentru Petrila nu-i puţin lucru. S-a deschis şi s-a dezvoltat – unii uită – firma Simausrom, care are 150 de angajaţi. Pe partea de investiţii avem asociere cu o firmă din Italia şi am amenajat după Cheile Tăii – cei care aţi umblat pe acolo ştiţi – o mică hidrocentrală cu putere de 3,5 MW, care produce energie electrică în sistemul naţional. Aici iar e vorba de câteva locuri de muncă create. De asemenea, pe Dealul Maleii urmează să se amenajeze un parc de panouri fotovoltaice cu putere de 7 MW, unde noi suntem asociaţi. Şi aici va fi vorba de alte locuri de muncă. De asemenea, avem asociere şi se vor începe anul acesta lucrările la parcul eolian din Dobraia, pe teritoriul a trei unităţi administrativ-teritoriale Petrila-Petroşani-Orăştioara. De asemenea, am avut parteneriat şi asociere cu Schi Şureanu pentru amenajarea domeniului schiabil, fapt ce va genera noi locuri de muncă şi la acest capitol, turismul local. Deocamdată am anulat asocierea, pentru ca să putem definitiva transferul terenului de 30 ha, să-l preluăm noi – că am făcut un schimb cu Voievodul,– după care să facem acolo patru pârtii de schi, telescaun şi teleschi, iar la baza amplasamentului hoteluri şi pensiuni, deci spaţii de cazare în regim privat. Deci, doar câteva preocupări şi chiar investiţii, inclusiv mult efort şi energie depusă, în vederea creării de noi locuri de muncă. Oricum, eu vă promit că aceasta va fi şi este o preocupare permanentă a mea, a administraţiei pe care o conduc, astfel încât până la urmă, dumneavoastră, tinerii, să puteţi beneficia de locuri de muncă în oraş, decente, care să nu vă mai facă să plecaţi din localitate”, a răspuns, printre altele, primarul Ilie Păducel.
64, nu 78 cum spune un p(r)ost…
Una peste alta, după mai multe ceasuri de vorbă, la o cafea şi un pahar de suc, acţiunea s-a încheiat cu sesiuni de poze şi strângeri de mâini, Ilie Păducel vorbind cu fiecare din sală. Cu această ocazie, edilul n-a uitat să precizeze, de mai multe ori, că nu are decât 64 de ani şi nu „78 cum spunea pe un post de televiziune un domn căruia nici măcar nu vreau să-i pronunţ numele, pentru că a fost o mare decepţie a mea şi care dezinformează periodic, cu bună ştiinţă, petrilenii, atât în ceea ce mă priveşte, cât şi în ceea ce privesc realizările administraţiei publice locale pe care o conduc”.

Comenteaza

Comenteaza