În secolul XXI, 35 de familii din zona Moliviș vor fi racordate la rețeaua de apă

243

Economiile realizate de operatorul de apă, ApaServ, în cadrul proiectului implementat pe fonduri europene pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, dau posibilitatea câtorva zeci de familii să fie racordate la rețeaua de apă potabilă.

35 de familii din zona Moliviș, Petrila, vor fi racordate la rețeaua de apă potabilă, conducerea ApaServ susținând că până în decembrie racordurile vor ajunge la limita proprietăților.

”Eu sper ca până la 1 decembrie să avem finalizată introducerea țevilor și realizarea branșamentelor. Noi mergem cu țeava până la limita proprietății, că atât ne permite legea”, a declarat, luni, pentru Gazeta de Dimineață, Costel Avram, directorul ApaServ.

Investiția din Moliviș este realizată în cuantumul celor 1,5 milioane de euro economisite de ApaServ în cadrul proiectului pe fonduri europene ce a vizat extinderea rețelelor de apă și canalizare.

Zona în care se efectuează acum lucrări nu a fost cuprinsă în proiectul inițial, însă operatorul de apă a venit în întâmpinarea nevoilor cetățenilor din Valea Jiului.

”În secolul XXI, cred că toată lumea trebuie să aibă apă potabilă”, spune Avram.

Pentru ca familiile din Moliviș, 35 la număr, să beneficieze de apă potabilă este nevoie și de contrucția unei stații de pompe în zona podului de la Jieț.

ApaServ a făcut economii de 1,5 milioane de euro și a primit acceptul ministerului de resort pentru a folosi acești bani pentru alte lucrări, precum și pentru achiziția de utilaje. Banii, adică cele 1,5 milioane de euro, trebuie cheltuite până la finele acestui an.

Proiectul implementat anul trecut de operatorul de apă din Valea Jiului în extinderea rețelelor de apă și canalizare a avut o valoare de circa 40 de milioane de euro.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza