Incendiu de vegetație uscată pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați

231

Pompierii petrileni au intervenit, joi, în jurul orei 12:00, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în Petrila, zona Cimpa, lângă Școala Gimnazială numărul 3. O claie cu fân și un teren de 2.000 de metri pătrați au ars din cauza arderilor necontrolate de resturi vegetale.

„În cursul zilei de astăzi (joi-n.r.) la ora 11:50 de minute am fost  solicitați prin apel de 112 să intervenim la stingerea unui incendiu în Petrila, strada Cimpa, în apropierea Școlii Gimnaziale numărul 3, în dreptul casei 25 A, fiind vorba despre o suprafață de 2.000 de metri pătrați afectată și o claie de fân. S-a acționat cu o autospecială de stins incendii cu apă și spumă, am reușit să intindem dispozitivul până la locul intervenției, s-a acționat și cu mijloace de primă intervenție și cu tehnica din dotare, nu sunt pagube materiale mari, decât acea claie de fân”, a declarat, pentru GDD, Neculai Alexandrescu, șef Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență Petrila.

Potrivit pompierilor, incendiul s-a produs datorită unei lucrări de igienizare a locului prin ardere, curățarea nefiind realizată conform regulilor impuse de pompieri.

În ultimele zile au fost tot mai frecvente astfel de incendii de vegetație, iar pompierii hunedoreni îi înformează pe cetățeni să acționeze cu prudență și să solicite în primul rând de la primărie sau pompieri, un permis de lucru cu focul. În cazul în care oamenii fac acest lucru nu mai riscă să fie amendați chiar dacă se întâmplă ca acțiunea de igienizare să le scape de sub control.

Sancțiunile pentru nerespectrea regulilor la arderea miriștilor și resturilor vegetale încep de la suma de 1.000 de lei și pot ajunge până la 2.500 de lei.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara în această perioadă au fost aplicate mai multe amenzi pentru nerespectarea regulilor, inclusiv în această săptămână proprietarii de terenuri care și-au curățat necorespunzător grădinile au fost sancționați.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza