Iniţiativă. UNPR vrea reparaţii morale şi materiale pentru persoanele persecutate din motive politice în legătură cu revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului (august 1977)

277
de Ziarul Vaii Jiului

Miercuri, 16 septembrie a.c., propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii recunoștinței pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 și pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din 1987 nr. 314/2004, inițiată de către senatorul Haralambie Vochițoiu şi liderul UNPR, Gabriel Oprea, a primit aviz favorabil atât din partea Comisiei parlamentare comune a Camerei Deputaților și Senatului a revoluţionarilor din Decembrie 1989 cât și din partea Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României.

vochitoiuLuni, 21 septembrie, senatorul Haralambie Vochițoiu, împreună cu Adrian Sanda, secretar de Stat în cadrul Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989, vor avea o întâlnire, la Guvernul României, cu Constantin Dobre, liderul revoltei minerești anticomuniste din Valea Jiului – Lupeni – august 1977.

Reamintim că prin această completare a legii se urmărește acordarea de reparații morale și materiale persoanelor persecutate din motive politice în legătură cu Revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului din 2-3 August 1977.

Drepturile ce se doresc a fi acordate prin acest act normativ reprezintă o modalitate de a onora comportamentul eroic, de a compensa, măcar în parte, pierderile și suferințele acestor persoane.

Iniţiativa legislativă poate fi consultată AICI.
Expunerea de motive poate fi consultată AICI.

Comenteaza

Comenteaza