Instituţii partenere la „Patrula de reciclare”

281
Este cunoscut faptul că se acordă din ce în ce mai mare atenţie ecologiei, dar şi colectării selective pentru reciclare a unor deşeuri. Astfel, şi România începe să respecte politicile Uniunii Europene referitoare la mediu. „Patrula de reciclare” se adresează copiilor şi elevilor, cei care sunt mai receptivi la diferite activităţi. Este un program naţional amplu, iniţiat de Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi avizat de Ministerului Educaţiei Naţionale.
În acest an şcolar, programul se desfăşoară în instituţii de învăţământ din peste 30 de judeţe. Le menţionăm pe cele din Petrila, adică Şcoala Gimnazială „I.D. Sîrbu” (coordonator – Liliana Gheban) şi Grădiniţa PN Nr. 1 (coordonator – Liana Cheptea).
Aceste instituţii au primit afişe mari, dar şi kit-uri de colectare selectivă: baterii, electrocasnice mici şi becuri. Apoi, rucsacuri, insigne, cărţi de colorat, pliante.
Au fost colectate, de asemenea, monitoare, calculatoare, imprimante. Toate produsele colectate au fost preluate recent de RoRec, golind kit-urile şi eliberând spaţiile de depozitare. Colectarea continuă.
Este o formă de educaţie nonformală, la care ar putea adera cât mai multe unităţi de învăţământ din Vale.
de Ionel Zmau

Comenteaza

Comenteaza