Petrila / Întâlnire româno-germană

43
de Corneliu BRAN

După cum am mai informat, la 23 mai, la Petrila va avea loc un eveniment deosebit.

Pentru prima dată, o delegație a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) va fi prezentă în localitate pentru a discuta cu autoritățile petrilene și primarul Vasile Jurca. Punctul culminat al evenimentelor va fi o masă rotundă pe tema colaborării româno-germane în diferite domenii economice, precum și chestiuni care țin de dezvoltarea învățământului dual, ori de promovarea zonei ca locație investițională.
De la primarul Vasile Jurca am înțeles că autoritățile locale se pregătesc intens de acest eveniment, organizat special la Petrila ca urmare a bunelor relații de colaborare pe care primarul celei mai estice localități din Vale le are cu cei de la Camera de Comerț Româno-Germană.
„Această întâlnire, pentru prima dată la Petrila, de o asemenea anvergură. Înalții oaspeți vor vizita orașul și Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși. Întâlnirea reprezintă pentru orașul nostru și administrația publică locală un bun prilej de a crea noi posibilități de colaborare româno-germană pe diverse teme, precum activități comerciale și industriale mai intense decât până acum între firme locale și firme germane. Totodată, va fi un bun prilej pentru promovarea orașului Petrila ca un oraș unde investitorii germani pot găsi destule facilități de dezvoltare a afacerilor dumnealor, cu condiții bune în acest sens, dar și promovarea unei zone unde investitorii pot găsi forță de muncă care în timp relativ scurt se poate forma profesional în diferite domenii căutate pe piața muncii”, ne-a declarat edilul petrilean.
Primarul Petrilei face și un apel către reprezentanții mass-media știind că la o astfel de întâlnire, și la astfel de întâlniri unde se stabilesc relații pe diverse domenii de activitate între două părți, presa are și ea rolul ei bine definit, ba chiar unul important am zice: „Sper ca dumneavoastră, cei din presa locală și județeană, să dați curs în număr mare pentru a promova cât mai bine acest eveniment organizat la Petrila. Presa scrisă, audio și vizuală poate ajuta Petrila, Valea Jiului, România. La fel, invit și pe această cale firmele private și oamenii de afaceri locali să dea curs invitației pe care noi le-o vom face, participând la discuțiile cu cei de la Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și bineînțeles cu ceilalți oficiali de rang înalt, inclusiv cu Excelența Sa, domnul Hans Erich Tischler, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu”.
Dacă tot s-a amintit de consulul Republicii Federale Germania, trebuie spus că pe 23 mai vor mai fi prezenți la Petrila domnul Sebastian Metz, directorul general AHK România, doamna Ruxandra Dumitrescu – directorul Departamentului „Consiliere Piață” AHK România și doamna Anca Hociotă, directorul Departamentului „Membri și Formare Profesională” AHK România.

Comenteaza

Comenteaza