Investitie inauguratã pentru sãnãtatea petrilenilor

304

Investitie inauguratã pentru sãnãtatea petrilenilor

Centrul de sãnãtate multifunctional din Petrila a fost inagurat. Proiectul de peste 6 milioane de lei, realizat din fonduri europene este un plus pentru cetãtenii orasului Petrila care vor beneficia de asistentã medicalã la standarde moderne.
“Ne aflãm într-unul dintre proiectele mele de suflet, reabilitarea, modernizarea si dotarea ambulatoriului din Petrila, proiect care l-am început cu fostul viceprimar Titi Rãmãscanu si îi multumesc lui Dumnezeu cã am ajuns si aceastã zi sã deschidem oficial aceste cabinete si care sã poatã fi folosite de cãtre petrilenii nostri, în care sã lucreze medici din Valea Jiului si nu numai pentru cã avem dotate aceste cabinete cu aparaturã medicalã de ultimã generatie. Am încredere cã aceste cabinete sunt în folosul cetãteilor din orasul petrila, nu vor mai fi pusi în situatia sã facã naveta la Petrosani pentru analize medicale, pentru internãri de zi, pentru cã îbn acest centru sunt si 10 paturi de internãri de zi si pentru tratamentele care sunt atât de necesare pentru cetãtenii din Petrila. Una din problemele care se vor rezolva si care este mult cerutã de cetãtenii din orasul Petrila este problema functionãrii fizioterapiei din orasul Petrila. Marea majoritate a populatiei a lucrat la minã si are probleme cu reumatismul si este necesar acest tratament”, a declarat Ilie Pãducel, primarul orasului Petrila.
Centrul de sãnãtate multifunctional de la Petrila apartine de Spitalul de Urgentã din Petrosani. Astfel, la eveniment a luat parte si primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.
“Inaugurãm centrul de sãnãtate de la Petrila, este o unitate medicalã care va fi în subordinea Spitalului de Urgentã din Petrosani, medicii care vor activa aici sunt din cadrul spitalului nostru, e o mare realizare pentru orasul Petrila si pentru Valea Jiului, aceastã investitie din fonduri europene. A fost reabilitatã atât clãdirea, cât si dotarea cu aparaturã medicalã modernã de care vor beneficia cetãtenii din Petrila. Este încã un pas înainte în ceea ce înseamnã sãnãtatea publicã în orasul Petrila. Spitalul de Urgentã îsi lãrgeste paleta de activitãti si odatã cu darea în folosintã a acestui centru vor creste si nevoile de personal, iar asta înseamnã locuri de muncã, o asistentã medicalã de calitate cât mai aproape de cetãtean”, a subliniat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Managerul Spitatului de Urgentã din Petrosani ne explicã care sunt specializãrile din cadrul acestei unitãti medicale.
“Pentru SUP înseamnã o îmbunãtãtire a calitãtii în care îsi pot desfãsura activitatea medicii, respectiv o îmbunãtãtire a calitãtii a serviciilor care pot fi acordate pacientilor, din arealul zonei Petrila, înseamnã o crestere a tot ce înseamnã posibilitatea de diagnostic, dar si partea terapeuticã pe patologia care va fi rezolvatã aici, la Petrila. Vor fi mutate din vechiul sediu cele douã cabinete care functioneazã la ora actualã, respectiv cel de psihiatrie si cel de medicinã internã. La fel vor fi mutate si celelalte 7 care existau si pânã la ora actualã, dar unele cu medici care nu au putut sã îsi continue activitatea, celelalte fãrã, respectiv, cel de recuperare, balneofizioterapie, chirurgie, neurologie, pediatrie, ortopedie, obstetricã-ginecologie. Se va muta laboratorul care exista în sediul centrului multifunctional de sãnãtate, seviciul de radiologie si baza de fizioterapie”, a spus managerul SUP, medicul Alin Vasilescu.
Urmeazã ca în perioada imediat urmãtoare sã se organizeze concurs pentru ocuparea posturilor din cadrul ambulatoriului de specialitate. “Cei doi medici care existã îsi vor continua activitatea, tot în principiu numãrul maxim de medici care va putea sã vinã este de 7. Posturile se ocupã doar prin concurs sau dacã nu vine nimeni, aducând de la spitalul din Petrosani cei de acolo”, a mai subliniat managerul SUP. Rezultatele obtinute în urma investitiei sunt 11 cabinete amenajate în clãdirea ambulatoriului conform standardelor si normelor în vigoare, 77 echipamente medicale si cresterea numãrului de persoane care beneficiazã de ambulatoriul reabilitat si modernizat. Valoarea totalã a proiectului este de 9,763,680.03 LEI
Monika BACIU

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza