Joi, după amiază, doctorul Pavel Chirilă ne-a îndemnat / Să iubim „roadele pământului şi seminţele ierburilor”!

272

„O treime din cancerele care apar în lume se datorează unui stil de viaţă greşit. În România sunt 480.000 de bolnavi. Gândiţi-vă că 150.000 dintre ei ar fi putut să nu aibă cancer dacă ar fi avut un stil de viaţă corect. România are cei mai deterioraţi indicatori de sănătate publică din Europa. Are cea mai mare mortalitate în cancer dintre toate ţările europene. Are cea mai mare incidenţă la cancerele de plămâni dintre toate ţările europene. Are cea mai mare incidenţă la cancerul de col uterin. Are cea mai mare incidenţă în cancerul la copii. Are cea mai mare incidenţă la tuberculoză, de zece ori mai mare decât media europeană. Are cea mai mare mortalitate infantilă dintre toate ţările europene. Şi are cel mai agravant spor negativ al populaţiei. În concluzie, poporul român este cel mai bolnav popor din Europa în momentul de faţă”.

O realitate tristă şi amară: Noi suntem bolnavul Europei
După această introducere terifiantă, menită să ne pună definitiv pe gânduri, conferinţa  d-lui prof. dr. Pavel Chirilă şi-a propus să dezbată care sunt principiile unui stil de viaţă corect ce are la bază învăţăturile Bibliei. Profesorul ne propune să deschidem, acasă, Biblia, la Geneză, capitolul I, şi să urmărim ca pe un fir roşu versetele care fac referire la hrană. Din versetul 29, ne zice dl. profesor, putem afla care a fost alimentaţia omului pentru câteva mii de ani. Hrana omului trebuie să fie „roadele pământului şi seminţele ierburilor”. Adică, cerealele şi fructele. Ştiinţa a confirmat faptul că omul, dacă vrea, ar putea trăi, mult şi bine, doar cu cereale şi fructe. El poate trăi şi poate avea o durată a vieţii normală, atâta cât a fost ea programată de la Domnul. „Nu poţi trăi, ne avertizează d. profesor, numai cu carne, numai cu ouă, numai cu peşte sau numai cu lapte. Numai cu cereale şi cu fructe poţi să trăieşti, fără să-ţi fie lezat trupul”.
Joi după amiaza, profesorul doctor Pavel Chirilă a umplut până la refuz sala Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”. Conferinţa l-a avut, ca producător, pe Ionuţ Drăgotesc, care merită toată gratitudinea noastră pentru performanţa de a fi mobilizat şi interesat atâta lume. „Ziarul Văii Jiului” a popularizat, la fel de eficient evenimentul, iar acum vă povesteşte, pas cu pas, aşa cum a fost.

Experimentul cercetătorului francez
La sfârşitul fiecărei zile a Genezei găsim o sintagmă cu care se încheie fiecare verset. Ea se referă la regnul vegetal şi animal, spunându-se despre ele: „Şi toate acestea erau bune foarte”. Acest verset este interpretat de dl. Chirilă drept o stavilă împotriva organismelor modificate genetic care s-au descoperit în ultimii 20-30 de ani şi care fac mari ravagii în lume. Omul de ştiinţă creştin pleacă de la premiza că Dumnezeu a creat totul perfect.
„Nu e posibil ca să vii, după câteva mii de ani, şi să spui că aceste noi organisme create în laborator nu au nimic negativ”, a spus dr. Chirilă. Îndeobşte, experi­en­ţele care voiau să demonstreze că acestea sunt benefice omului se făceau, timp de trei luni, pe animale, iar apoi li se dădea aprobarea pentru consumul uman.
În primăvara trecută aceste firme au încercat să forţeze nota la Bruxelles şi să determine Uniunea Europeană ca ele să poată fi cultivate şi în Europa. În prezent, normele europene admit consumarea, dar nu şi cultivarea lor.
Iată că un profesor francez n-a fost de acord cu intervalul de doar trei luni pentru testare a acestor organisme modificate genetic. I s-a părut insuficient şi a extins experimentele pe un interval de timp dublu. Francezul s-a ambiţionat să hrănească nişte şobolani cu porumb modificat genetic timp de 6 luni, şi nu în trei aşa cum prevedeau normele americane. Spre stupefacţia cercetătorului francez, „în luna a cincia şi a şasea şobolanii au dezvoltat nişte cancere pe spinarea lor mai mari ca înşişi şobolanii”. El a prezentat aceste cercetări la Bruxelles şi europenii au fost nevoiţi să facă un pas în spate. Fiind în cunoştinţă de cauză (nu zic, oare, francezii că un om avizat face cât doi?), oficialii din capitala Belgiei au zis că doar acele ţări care vor să cultive organisme modificate genetic o pot face. Nicio ţară nu a admis cultivarea acestora. În afară, desigur, de România. (În decursul acestui articol veţi afla că, în multe chestiuni ce ţin de sănătatea populaţiei, conducătorii care se dovedesc a fi mai catolici decât Papa se află chiar la Bucureşti şi nu în alte capitale europene neortodoxe). Românii au rezervat, în mod operativ, câteva sute de mii de hectare pentru aceste culturi. Explicaţia ne-a furnizat-o tot dl. profesor Chirilă: „Asta pentru că unul din miniştrii agriculturii a fost angajat, înainte de Revoluţie, la una din aceste companii. Lumea nu a ştiut de acest lucru”. Ce mai pot face acum românii? Le rămâne o singură posibilitate de a le contracara: să nu le cumpărăm.
„E foarte greu”, recunoaşte însuşi conferenţiarul…

O băutură „neagră” doar pentru români. Francezii s-au protejat…
Despre gafele guvernului privitoare la „grija” lui pentru sănătatea românului, doctorul Chirilă ne-a mai dat două exemple. Unul de pe malurile Senei şi celălalt de pe malurile Dâmboviţei.
„La Paris în compoziţia unei băuturi negre se găseşte sorbat de potasiu. Aceeaşi marcă şi aceeaşi băutură (ştiţi dv. care…) pe care o cumpăraţi la Petroşani e conservată cu benzoat de sodium”. „De ce această diferenţă?”, se întreabă retoric oaspetele nostru. „Francezii nu sunt fiinţe extraterestre. Ei au tot un stomac, un ficat şi doi plămâni, dar în Occident benzoatul de sodium a fost pus în afara legii, pentru că a fost dovedit că este cancerigen. Guvernul nostru nu a interzis benzoatul de sodium pe teritoriul României”. Poate îl vom interzice noi, consumatorii…

Catastrofe alimentare care au bulversat omenirea în ultimii 200 de ani

Zahărul, catastrofa alimentară nr.1
În anul 1833, cercetătorii au descoperit formula unui produs („nu-i putem spune aliment…”) numit, simplu, zahăr. „E un trizaharid care, în natură, nu există. Şocul metabolic a fost enorm. A trebuit să treacă mai bine de 100 de ani pentru a se aduna statistici suficiente care să dovedească că marii mâncători de zahăr fac de trei ori mai mult cancer decât ceilalţi”. Părinţii au observat că un copil care ar trebui să aleagă între o farfurie cu zahăr şi una cu miere, va alege zahărul. De ce? Pentru că acel copil nu are senzori gustativi care să-l oprească de la consumul de zahăr…

Făina albă, catastrofa alimentară nr.2
După 40-50 de ani, a apărut a doua mare catastrofă în alimentaţia omului. Aceasta este făina albă. „În anul 1826, un francez (care nu prea avea ce face) a folosit din grâu doar miezul”. Acesta este, vai, plin de amidon. „Dacă zaharul e un bizaharid, amidonul e un polizaharid”. Efectele negative asupra sănătăţii sunt de câteva ori mai mari.

Trei metode perfide de atac asupra sănătăţii noastre: prin apă, mezeluri şi „ciungă”.
După alţi 10-15 ani, nişte nemţi au descoperit sărurile nitrice, azotaţii şi azotiţii, care fac plantele să crească în mod spectaculos. Din 1950 încoace, în solul Europei s-au turnat peste 30 de milioane de tone, în fiecare an. Fosfaţii stimulează creşterea în greutate şi în volum a unui ţesut vegetal. „De aici până la cancer e un pas mic, deoarece şi cancerul stimulează o creştere anarhică a celulei. La plante este, însă, o creştere ordonată”.
Există două căi de introducere a sărurilor nitrice în organism. Una o „datorăm” agriculturii intensive, care a făcut ca, până la 55 m adâncime, azotatul să fie prezent în apă. Abia la 80 m adâncime mai putem spune că avem de-a face cu un strat freatic care nu a fost afectat de „binefacerile” îngrăşămintelor neorganice.
A doua cale prin care săruri nitrice pătrund în corpul nostru se datorează mezelurilor, ele fiind prezente în salam şi şuncă. În 1980, se ştia că sărurile nitrice provoacă cancer.
Altă catastrofă sunt E-urile, substanţe nenaturale în proporţie de peste 90 la sută. Sunt substanţe de sinteză produse pentru a avea calităţi organoleptice. Adică acele „calităţi” care să-i placă cât mai mult omului, atât la vedere, cât şi la pipăit, la gust şi la miros. „Benzoatul de sodium este un E. Aspartanul din guma de mestecat este un alt E. Sunt 90 de simptome şi peste 50 de boli pe care le poate da aspartanul. Acesta acţionează perfid în timp”.

Efectul sării iodate asupra românilor
În anul 2000, Guvernul României a dat o hotărâre unică în lume. Nu e altă ţară cu un guvern ca al nostru. Acesta a obligat întregul popor român să mănânce sare iodată. Motivul invocat era acela că populaţia României are o insuficienţă a funcţiei tiroidiene. „Dădea impresia că guvernul nu poate să se odihnească, noaptea, de grija poporului român.  Era o hotărâre bizară pentru medici. Cum să te oblige guvernul să mănânci ce vrea el? O să ne oblige, în curând, să mâncăm crengi pe motiv că-s foarte bune. Sau paie…”.
Pentru a contracara această măsură, profesorul de bioetică şi-a trimis, operativ, câteva asistente să stea în biblioteci şi să afle adevărul. „Aşa am aflat că au mai fost, pe termen scurt, trei asemenea experimente în lume: în Grecia (pe o şcoală), în Olanda (pe un cătun) şi în Brazilia (pe un sătuc). Comunităţile locale au fost îndemnate să mănânce sare iodată, ca să vadă specialiştii ce se întâmplă. După trei ani autorităţile au întrerupt experimentul, pentru că a ieşit o catastrofă”.
Din datele statistice de la noi, profesorul a aflat câţi hipotiroidieni sunt în România. Nu sunt mai mult de 10.200 de persoane. Prin urmare, statistica ne confirma faptul că guvernul nostru minţea. Poporul  român nu era hipotiroidian decât într-o proporţie extrem de mică. În motivaţia sa, guvernul habar n-avea că, în lume, au fost asemenea trei încercări, pentru că n-ar fi purces la un asemenea demers.
Profesorul era revoltat. A scris un studiu pentru marele public şi a doua zi a fost sunat de la Ministerul Sănătăţii de fosta directoare a fostei Poliţii Sanitare. I s-a sugerat să nu mai critice această hotărâre, că i se va suprima dreptul la liberă practică.
După 4-5 ani, s-a refăcut statistica pentru a afla care au fost binefacerile hotărârii de guvern care ne impunea consumul sării iodate. Era exact ceea ce au prevăzut specialiştii şi experienţele greco-olandezo-braziliene. Cancerul de tiroidă s-a dublat. Basedow-ul a crescut de 5,6 ori, iar hipotiroidia a rămas neschimbată. Rezultatul? Guvernul a procedat urmuzian (ne referim la Urmuz, părintele literaturii absurde). A dat, de urgenţă, o nouă hotărâre de guvern care ne arată, limpede, ce înseamnă consecvenţa la politicienii români. Noua hotărâre de guvern a dublat cantitatea de iod din sarea românilor!

Dacă n-a mers cu sarea iodată, guvernul nostru a încercat cu fierul
Peste doi ani de la discuţia despre sarea iodată, ministrul Sănătăţii l-a sunat pe dl. prof. Chirilă şi l-a întrebat care e efectul fierului asupra fiinţei umane.
– De ce întrebaţi, domnule ministru?
– Pentru că au venit la mine doi domni trimişi de la guvern să-mi spună că ar fi bine să băgăm fier în pâine. „Nu ştiţi, domnule ministru, că poporul român este anemic?”, m-au întrebat ei. „Ştiam că e hipotiroidian….” am zis eu. „Nu, nu, acum e şi anemic…”.
Ministrul s-a dovedit a fi un om onest, care s-a luptat cu mafia şi nu s-a mai pus fier în pâinea românilor. A fost o decizie salutară. În toate tratatele de oncologie se spune că fierul e cel mai bun substrat nutritiv al celulei canceroase. „Dacă l-ar fi pus în pâinea românului, datorită consumului mare zilnic, astăzi jumătate din ţara noastră ar fi fost canceroasă”, a concluzionat dl doctor Chirilă.
În concluzie, e bine că ne mai apără Dumnezeu de toate aceste rele pentru că, altfel, am fi doar ceea ce mâncăm.

Post Scriptum
O întrebare concisă şi la obiect, venită din sală, suna aşa „E bună ţuica?”. Dl. doctor a fost ferm: „Nu e bună”. În sală s-a auzit un murmur de dezaprobare. Dar dl. doctor a continuat: „E foarte bună palinca!”. Aşa că, acum, odată ce ştiţi ce nu aveţi voie să mâncaţi, măcar aţi aflat şi ceea ce puteţi bea fără teamă de consecinţe…

de Mihai BARBU

Comenteaza

Comenteaza