Judeţul şi Valea sunt răvăşite de corupţie / Vochiţoiu propune… deszăpezire în uniformă

224
de Mihaela PETROŞAN
În şedinţa Senatului din data de 3 februarie 2015, senatorul hunedorean Haralambie Vochiţoiu a făcut o declaraţie politică legată de situaţia deszăpezirilor pe drumurile României, propunând şi o soluţie. 
Vochiţoiu a declarat că în fiecare iarnă, când se face vreme rea, firmele ce au contracte cu CNADNR, consilii judeţene sau primării sunt depăşite de situaţie, astfel multe localităţi din România rămân izolate şi ceea ce este cel mai grav se pierd multe vieţi omeneşti.
„De fiecare dată în asemenea situaţii, singura soluţie este de a se apela la Armata Română, Jandarmerie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Deszăpezirea unui kilometru de autostradă sau drum naţional a crescut în ultimii ani de peste patru ori, dar serviciile prestate au dezamăgit de fiecare dată. Având în vedere aceste aspecte, consider necesar a se face o analiză serioasă pentru ca în iarna 2015-2016 să nu mai fie întâmpinate asemenea probleme, să fie reduse cheltuielile nejustificate, iar serviciile să fie prompte şi de calitate. Armata Română, Jandarmeria sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, împreună sau separat, pot prelua această activitate de deszăpezire pentru o mai bună eficienţă şi pentru reduce­rea cheltuielilor. Sunt convins că ar presta un serviciu exemplar printr-o bună organizare şi încrederea cetăţenilor ar creşte în mod deosebit, pentru că aceste instituţii vor avea oameni bine pregătiţi şi îşi vor achiziţiona utilajele desfăşurării acestui serviciu şi nu vor plăti închirieri de utilaje la preţuri fabuloase”, spune senatorul hunedorean.
Vochiţoiu a mai declarat că ar fi necesar să fie desemnat un minister ca unitate de achiziţii publice centralizate pentru toate materialele necesare deszăpezirii la nivel naţional pentru a fi obţinut un preţ cât mai bun.

Comenteaza

Comenteaza