PETRILEANUL / Jurnalistul temerar Ilie Pintea, cetăţean de onoare al oraşului Petrila

418

Dacă, aşa cum spunea odinioară scriitorul Ion D. Sîrbu, Petrila este şi astăzi, nu doar un simplu oraş, ci o lume, cu siguranţă o contribuţie importantă la acest adevăr o are şi Ilie Pintea, corespondentul pentru Valea Jiului al postului naţional de radio “România Actualităţi”.

Practic, nu e zi de la Dumnezeu ca despre lucrurile mai ales frumoase din Valea Jiului, petrileanul Ilie Pintea să nu le vorbească românilor prin intermediul celui mai ascultat post radiofonic din România. Relatările lui Ilie Pintea au ajuns, din fericire, şi la urechile primarului din Petrila. Însă nu doar exemplul de jurnalist devotat locurilor sale natale l-au adus pe Ilie Pintea în situaţia de a deveni primul jurnalist din Valea Jiului distins cu titlul de “Cetăţean de onoare” al uneia din localităţile acestei regiuni. Atunci când a avut idea de a propune o astfel de hotărâre Consiliului local de la Petrila, primarul Ilie Păducel a avut în vedere, dincolo de patriotismul local şi profesionalismul lui Ilie Pintea, curajul demonstrat de acesta în ultimii ani în care, de două ori, a reprezentat România în teatrul de operaţiuni militare din Afganistan, ca şi corespondent de război al postului naţional de radio.

Pentru toate aceste “fapte” pe care, cu modestia-i caracteristică, Ilie Pintea le consideră doar “o datorie profesională împlinită”, Consiliul local al oraşului Petrila, oraşul în care locuieşte apreciatul jurnalist, a decis să-i confere titlul de “Cetăţean de onoare”. Hotărârea care atestă, şi din punct de vedere juridic, decizia consilierilor locali (HCL 136-2014) a fost adoptată încă din luna august, dar festivitatea prin care, în mod oficial, Ilie Pintea a primit distincţia de onoare conferită de administraţia locală petrileană a avut loc săptămâna trecută, cu ocazia unei reuşite reuniuni a Consiliului local. Cu toate că, îndrăznim să opiniem, distinsul nostru coleg merita o festivitate ceva mai atent organizată. Dar, până la urmă, e bine şi aşa rău…
Felicitări, onorabile Ilie Pintea !

IMG_20141101_173814

Tiberiu VINŢAN

 

 

Comenteaza

Comenteaza