La comemorarea celor patru alpinişti, / A participat şi primarul Păducel

328
de Loredana JUGLEA
La Cheile Tăii a avut loc, duminică, comemorarea celor patru alpinişti petrileni decedaţi în urmă cu 29 de ani la Valea Măriii, Munţii Retezat.
La iniţiativa Clubului „San Montan” 
Petrila şi a lui Bujor Bogdan, la slujba de comemorare au luat parte primarul Petrilei, Ilie Păducel, reprezentanţi ai Jandarmeriei Montane şi ai Salvamontului, alpinişti, antrenori şi foşti colegi ai celor decedaţi.
„Vreau să le mulţumesc pe această cale tuturor celor care ne-au onorat cu prezenţa, fiind prezenţi destul de mulţi participanţi. Le mulţumesc, în special, locuitorilor Văii care au răspuns imediat cu prezenţa lor la acest eveniment comemorativ”, a declarat preşedintele San Montan, Erika Santa.
Vizibil emoţionat, primarul Ilie Păducel a spus celor prezenţi la comemorare: „Doamnelor şi domnilor, stimaţi invitaţi. Se cuvine să ne amintim cu pioşenie de cei patru alpinişti care au lăsat o amprentă puternică asupra alpinismului local, şi mai ales asupra alpinismului naţional, alpinişti care în ziua de 3 martie 1987, în urma unui tragic eveniment, şi-au pierdut viaţa în Munţii Retezat. Aici şi acum putem aprinde o lumânare pentru sufletul acestor oameni deosebiţi care au făcut cinste oraşului nostru. Sunt convins că aceia care i-au cunoscut i-au admirat pentru cutezanţa, îndrăzneala şi curajul cu care şi-au trăit viaţa. Adresez felicitări clubului San Montan şi domnului Bujor Bogdan pentru iniţiativa de a organiza această comemorare şi promit că, în calitatea mea de primar al oraşului Petrila, administraţia locală se va implica şi îşi va da concursul mai activ şi mai vizibil, atât moral, cât şi material, la organizarea anuală a unui astfel de eveniment, la întreţinerea monumentului ridicat în memoria celor patru eroi şi chiar la întreţinerea mormintelor acestora. Aprindem o candela şi depunem o jerbă de flori pentru sufletele celor dispăruţi. Dumnezeu să-i aibă în paza sa, acolo sus! Vă mulţumesc tuturor pentru participare şi să vă dea Dumnezeu sănătate”.
xxx
Următorul eveniment la care sportivii de la San Montan vor lua parte va fi un concurs de maraton şi semimaraton la Aiud. Evenimentul se vrea a fi o acţiunea caritabilă pentru copiii bolnavi de cancer. “San Montan va participa cu sportivi în concurs, iar la final vom dona ceva bani. Evenimentul este organizat de Levente Ioan Polgar”, a mai adăugat Erika Santa.

Comenteaza

Comenteaza