La finalul anului 2015 / 90% din drumuri modernizate – la Petrila

258
de Corneliu BRAN
Anul acesta aduce în cel mai estic oraş al Văii Jiului şi finalizarea mai multor lucrări începute în materie de drumuri locale.
La finalul acestor lucrări,
primarul Petrilei ne spune că acoperirea reabilitărilor de drumuri, cu asfalt nou-nouţ, va fi în localitate de circa 90%! Dar să vedem împreună la ce mai lucrează acum în materie de drumuri, la Petrila.
Implementarea proiectului integrat la drumul principal
În primul rând, este vorba de finalizarea proiectului integrat, cel mai mare proiect în materie de drumuri petrilene, cu finanţare de zeci de milioane lei noi de la bugetul de stat, privind, după cum se ştie, o lucrare de reabilitare totală a drumului principal pe toată distanţa lui, inclusiv crearea de rigole şi reabilitarea de podeţe şi trotuare adiacente.
„Valoarea totală a acestei importante lucrări a fost de peste 63 de milioane lei cu TVA. Proiectul este realizat până acum în jur de 85%, urmând ca până la finalul anului să fie de 100%, această cerinţă fiind obligatorie. Garanţia la aceste lucrări de reabilitare şi modernizare a străzilor din zona Cap de Linie Petrila-Cap de Linie Lonea, unde se lucrează în prezent, este de cinci ani de zile. Tot ce au însemnat rigole, podeţe, căi de acces, au fost reabilitate sau vor fi până în decembrie”, susţine administratorul public al Petrilei.
În paralel
se trage tare şi pe proiectele pe care a venit finanţarea, tot de la guvern, pe Ordonanţa nr. 28, cât şi proiectele finanţate de la bugetul local, care vizează reparaţii cu mixtură asfaltică a parcărilor şi căilor de acces spre acestea, inclusiv anumite alei dintre blocuri. Administratorul public al Petrilei a urmărit pe teren, atât luni, cât şi marţi cum se desfăşoară toate aceste lucrări, aceasta intrând de altfel în sarcina de serviciu. Pentru ZVJ iată concluziile acestuia:
„Treaba la aleile dintre blocuri şi la parcări se desfăşoară normal. Este vorba de parcările şi căile de acces la acestea şi la blocurile de pe strada Tudor Vladimirescu, blocurile 36 şi 39 şi pe strada Minei, blocul 39. Sunt în jur de 44 de parcări, vreo 12 acoperite, care se execută cu bani de la bugetul local şi care trebuie terminate toamna aceasta. Valoarea acestor lucrări este undeva cu puţin peste 188.000 lei, cu TVA, iar firma care se ocupă de lucrare este S.C. Drupo.
În legătură cu lucrările de pe Ordonanţa Guvernului 28, cele patru străzi din Cimpa, respectiv străzile Colonie-Cimpa, Birăoni, Burdeşti şi Valea Cimpii, în prezent se lucrează pe străzile Birăoni şi Colonie-Cimpa, urmând ca anul următor să se finalizeze şi celelalte două străzi. Valoarea acestui contract a fost de peste 2,8 milioane lei, iar termenul de finalizare va fi peste doi ani de-acum înainte”.
Referitor la lucrarea din Cimpa,
primarul Ilie Păducel ne-a declarat: „Această lucrare este acum pe Ordonanţa 28 a guvernului. Până acum, această lucrare am plătit-o de la bugetul local, respectiv anul trecut am plătit din bugetul local aproape 6 miliarde lei. Apoi, la insistenţele noastre – şi mulţumim că am fost ascultaţi, altfel nu făceam faţă ţinând cont de problemele care există la bugetul local şi de faptul că Mina Petrila se închide, fapt ce aduce tot mai puţini bani primăriei – lucrarea a fost trecută pe această ordonanţă, execuţia lucrărilor fiind făcută cu finanţare de la bugetul de stat. Era o lucrare mai mult decât necesară şi credem că, odată cu realizarea ei, cetăţenii din Cimpa vor fi mulţumiţi că vor avea drumuri şi căi de acces bune”.

Comenteaza

Comenteaza