“La loc comanda” în Consiliul Local Petrila. Din cauza şedinţei nelegale a lui Păducel, proiectele din februarie vor fi revocate şi revotate

260

Toate proiectele de hotărâre aprobate în şedinţa Consiliului Local Petrila din luna februarie vor fi revocate şi apoi revotate în data de 17 martie. Asta pentru că şedinţa iniţială nu a  fost legală.

 

Primarul Ilie Păducel a pus Consiliul Local Petrila într-o situaţie ingrată, după ce a ţinut morţiş să ţină şedinţa de consiliu din luna februarie deşi nu erau suficienţi consilieri pentru a întruni cvorumul legal. Toate proiectele de hotărâre aprobate în şedinţa din luna februarie de Consiliul Local Petrila vor fi reluate în data de 17 martie.

Primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei din data de 17 martie prevede chiar revocarea hotărârilor adoptate în şedinţa extraordinară a CL Petrila din data de 29 februarie. Mai apoi vor fi puse din nou în discuţia consilierilor locali în vederea readoptării hotărârilor ce trebuie anulate. Mai mult, în CL Petrila se dă “la loc comanda” şi chiar şi validarea celui mai nou membru al legislativului local, Cristian Buium, care va fi repus în discuţie pentru validare. Ironia sorţii este că Buium este pus pentru a treia oară în discuţia legislativului local şi, dacă va fi validat de plenul CL, trebuie să depună încă o dată jurământul, după ce în februarie a parcurs o dată această procedură.

De precizat că şedinţa din februarie a fost declarată nelegală din cauză că nu s-a întrunit cvorumul necesar. Decizia de nelegalitate a fost dată chiar de secretarul Primăriei Petrila, Toma Vărgatu, care a răspuns, de fapt, sesizării înaintate de viceprimarul Vasilică Jurca și consilierii locali Ionel Scărișoreanu, Florin Țurcaș, Doru Boantă și Doru Ghiura.

“Urmare a sesizării dumneavoastră cu privire la ședința extraordinară a Consiliului Local Petrila din data de 29.02.2016, vă comunicăm următoarele: Verificând cele semnalate de dumneavoastră precum și înregistrarea ședinței, am constatat că au fost încălcate prevederile art.40,  alin.1, din Legea nr. 2015/2001 privind administrația publică locală, motiv pentru care, la următoarea ședință a Consiliului Local actele emise în cadrul ședinței din data de 29.02.2016 vor fi revocate”, se arată în răspunsul trimis contestatarilor de secretarul Primăriei Petrila, Toma Vărgatu.

Reamintim că, la finele lunii februarie, Consiliul Local Petrila s-a întrunit în ședință, dar, pentru că nu au fost de acord cu completarea pe loc a ordinii de zi a ședinței, oparte a consilierilor locali au plecat din şedinţă. Iniţial, şedinţa a fost suspendată, însă ulterior primarul Ilie Păducel, încurajat de juriştii care au susţinut că a fost cvorum pentru votarea ordinii de zi, a sunat o parte a aleşilor locali şi le-a cerut să se întoarcă pentru a continua ședința de consiliu. Viceprimarul Vasilică Jurca și consilierii locali – care au fost la prima ședință, dar nu au fost chemați la ”actul doi„ al acesteia- Ionel Scărișoreanu, Florin Țurcaș, Doru Boantă și Doru Ghiura au sesizat neregulile atât la Prefectura Hunedoara, dar au cerut lămuriri și de la primarul Ilie Păducel și secretarul primăriei, Toma Vărgatu. În sesizarea înaintată au solicitat să nu fie acordat avizul de legalitate, întrucât ședința din 29 februarie nu a fost legal constituită, iar acest lucru s-a şi întâmplat. În consecinţă, la Petrila proiectele de hotărâre trebuie votate din nou, asta dacă se va întruni cvorumul necesar.

Carmen Cosman – Preda

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza