Petrila / „Lempeck” face angajări la „Magazin Central”

1335
de Corneliu BRAN

Circa 70 de petrilence s-au aflat joi, 7 septembrie, faţă în faţă cu reprezentanţi ai firmei germane de confecţii S.C. Lampeck SRL Hunedoara, în vederea interviurilor ce urmează să stabilească viitoarele angajate ale acestei firme care va avea un punct de lucru din octombrie şi la Petrila.

La întâlnire a fost prezent investitorul german, care în prezenţa primarului Vasile Jurca le-a şi vorbit oamenilor.
După acţiune, primarul Vasile Jurca ne-a oferit mai multe amănunte: „M-am luptat mult să-i aducem la Petrila, ştiind şi faptul că avem destulă forţă de muncă ce doreşte să se angajeze, în condiţiile în care mineritul dispare, din păcate, încet, dar sigur. Cele peste 70 de persoane au fost anunţate de primărie că va avea loc azi această sesiune de interviuri. Cei prezenți sunt persoane ce s-au interesat la primărie de locuri de muncă. Noi le-am cerut să le lase telefonul şi iată că la prima şansă doamnele respective au primit mesaj să se prezinte, lucru pe care l-au şi făcut! Asta mă bucură că au răspuns prezent. Semn că, într-adevăr, discutăm de persoane serioase, care caută să muncească şi nu găsesc tot felul de motive să fugă de un loc de muncă. Din cei prezenţi, vor fi angajaţi circa 50. Apoi, pe parcursul derulării activităţii vor mai fi angajaţi circa 150 de cetăţeni, în general femei, că vorbim de confecţii textile. Mă bucur pentru acest prim pas făcut şi am enorma satisfacţie că am făcut o primă etapă în angajamentul pe care l-am luat faţă de petrileni, acela de a atrage investitori la Petrila care să deschidă noi locuri de muncă, cu salarii decente şi condiţii bune de muncă. Să sperăm că acesta e doar începutul şi îi asigur pe cetăţeni că până la finalul anului 2018 vor mai fi astfel de surprize, zic eu, plăcute şi în alte domenii de activitate. Spun asta deoarece avem în lucru şi în calcul atragerea şi altor firme interesate de Petrila şi Valea Jiului”, ne-a spus primarul.

Investitorul german
„În primul rând, doresc să-i mulţumesc domnului primar Vasile Jurca pentru tot sprijinul acordat în venirea noastră în oraşul Petrila, precum şi în implicarea dumnealui pentru a putea deschide de către noi acest punct de lucru. Vreau să vă spun că noi producem două tipuri de produse, constând în perdele şi mostre textile de toate felurile pentru industria textilă din toată Europa. Ideea pe care o avem este să începem producţia aici, în Petrila, în primele săptămâni, cu 40-50 de oameni, ţinta noastră fiind într-un final să ajungem la 200 de oameni angajaţi”, a spus celor prezenţi investitorul german.
Petrila nu e singurul oraş unde această firmă deschide punct de lucru. Municipiul Hunedoara a fost prima localitate din judeţ unde germanii și-au deschis afacerea. De asemenea, un punct de lucru există şi în Ucraina. Dezvoltarea acestei firme pe orizontală va continua din câte am înţeles şi în anii ce urmează.
Punctul de lucru de la Petrila va fi situat în fostul spaţiu de la etajele I şi II din fostul „Magazin General”.

Comenteaza

Comenteaza