Petrila / Liberalii nu au votat două proiecte de hotărâre

436
de Corneliu BRAN
Ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Petrila din acest an s-a consumat marţi, 20 decembrie. Pe ordinea de zi au fost trecute 19 proiecte, iar suplimentar au mai apărut alte două.
Toate proiectele au fost votate în unanimitate, cu excepţia a două proiecte care nu au primit votul opoziţiei. Este vorba de cele două proiecte care au vizat măriri de taxe şi impozite locale şi de taxe pe concesiuni, deşi în „expunerea de motive” din proiect primarul susţinea că taxele şi impozitele rămân la acelaşi nivel al anului 2016 şi în 2017! Totuşi, la întrebarea pusă de consilierul local Ion Temneanu, căruia parcă nu i s-au părut în regulă cifrele trecute pe proiect, dacă „se propune o majorare a taxelor şi impozitelor locale pentru 2017”, primarul Vasile Jurca a lăsat capul puţin plecat şi a răspuns „Da”! Noaptea minţii, ce să mai crezi, ce scrie în proiect sau ce spune primarul? Petrilenii vor vedea probabil când vor merge la ghişeu să plătească care e adevărul! La un asemenea răspuns, liberalii din consiliu au susţinut la unison că nu votează cele două proiecte deoarece „nu sunt necesare aceste măriri, sunt fără rost, în condiţiile în care PSD a promis în campania electorală, ce tocmai s-a încheiat, atât la nivel central cât şi local, că nu vor creşte impozitele şi taxele!”. Mărirea acestora, dacă există şi dacă nu cumva primarul a dormit pe el în şedinţă, chiar dacă nu va fi mare, gestul contează, gestul faţă de populaţia căreia i s-a promis în vară, dar şi acum nici câteva săptămâni că va curge numai lapte şi miere. Vom afla adevărul despre aceste taxe cât de curând şi vom vedea dacă nu cumva răspunsul primarului n-a fost cumva unul în bătaie de joc, ceea ce n-ar fi normal. În fond, orice consilier reprezintă în consiliu cetăţenii, bătându-şi joc cineva de el nu face decât să-şi bată joc, indirect, de cetăţeni.
Al doilea proiect suplimentar a vizat introducerea pe Programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe şi blocurile 3 şi 7 din Cartierul 8 Martie.

Comenteaza

Comenteaza