Petrila / Licitaţie pentru asfaltarea și amenajarea străzilor Moșici și Cimpa

378
de Alina PIPAN

Lucrările de asfaltare, modernizare, a străzilor Moșici și Cimpa sunt evaluate la 636.676 lei fără TVA.

În preț
sunt incluse și realizarea proiectului tehnic, detaliilor de execuție, asistenței tehnice și lucrările în sine. Vorbim de două proiecte diferite scoase la mezat deodată, dar împărțite în două loturi: Amenajarea străzii Galerie Cimpa și Amenajarea și asfaltarea străzii Moșici.

Lotul 1,
amenajare și modernizarea (asfaltarea) străzii Galerie Cimpa, cu o lungime de 488 m, are două tronsoane. Tronsonul 1, lung de 365 m, și tronsonul 2, lung de 123 m.
Structura rutieră a avut aici de suferit din cauza degradării în urma dezghețului și înghețului pe o suprafață de aproximativ 50 la sută. Momentan, strada este doar pietruită, iar capacitatea portantă este clasificată de studiile geo ca fiind mediocră, în continuă alterare din cauza gropilor formate de numeroasele scurgeri de apă în timpul precipitațiilor abundente. În profil transversal strada prezintă tronsoane care au forma de covată, fapt care duce la acumularea precipitațiilor spre axul străzii, nu spre șanț. În timp, acest fenomen a dus la spălarea balastului. Vara și primăvara praful se ridică cât casa și îngreunează atât traficul, dar și traiul oamenilor. Toate aceste defecțiuni constatate ar trebui să fie corectate mai întâi prin documentația tehnică, apoi prin execuție.

Lotul 2,
amenajarea și modernizarea (asfaltarea) a străzii Moșici, are lungimea de 620 m.
Strada Moșici se desprinde de DC 68, este acum formată din balast colmatat cu pământ. Scurgerea apelor nu este asigurată, fiind amenajate dispozitive de colectare și scurgere a apelor pluviale doar pe unele porțiuni. Toate aceste deficiențe urmează a fi remediate prin asfaltare. Pentru sistemul rutier este prevăzută turnarea a 28 de cm de balast, 20 cm de piatră spartă, 5 cm de strat de legătură și alți 4 strat de uzură.
Procedura de depunere a ofertelor se va derula până la 29 septembrie. Urmează deliberarea câștigătorilor/ câștigătorului. Timpul estimat de realizare a investiției este de 5 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Evident, termenul se prelungește în funcție de vreme, dacă vremea nu va permite realizarea lucrărilor este necesară suspendarea lor și reluarea când vremea este prielnică. Oricare ar fi situația, 2018 va fi anul în care petrilenii din Cimpa și Moșici vor avea asfalt.

Comenteaza

Comenteaza