Petrila. Lucrări de mântuială pe bani publici

697
Locatarii din blocul 319 din Lonea – Petrila regretă cel mai probabil momentul în care blocul lor a fost cuprins în programul privind creşterea performanţei energetice. Nu numai că au contribuit cu bani, dar situaţia imobilului nu s-a îmbunătăţit.
 
Au sperat că le va fi mai bine, dar situaţia tot nu s-a îmbunătăţit. Prin acoperişul montat nu cu multă vreme în urmă plouă, iar izolaţia s-a crăpat pe alocuri. Este vorba despre locatarii blocului 319 de pe strada Republicii din Lonea (Petrila), reabilitat în urmă cu numai un an. Încă de când s-a făcut recepţia lucrărilor oamenii au reclamat calitatea lucrărilor, mai ales în ceea ce priveşte acoperişul, dar nimeni dintre oficiali nu i-a băgat în seamă. Acum, după un an de zile problemele s-au acutizat şi, disperaţi, locatarii au făcut chiar şi un memoriu la Primăria Petrila, cerând remedierea problemei.
Edilii cunosc situaţia şi promit că se va rezolva.

“Acolo s-a lucrat cu mai multe firme. A câştigat licitaţia o firmă, a subcontractat la altă firmă, firma aceea a renunţat, a subcontractat la alta… Cred că s-au perindat 3 sau 4 firme. Ştiu de problema oamenilor, o să mă ocup de rezolvarea ei, dar numai după 1 septembrie, când o să vină din concediu responsabilul care a fost acolo şi dirigintele de şantier. O să-i convoc acolo, inclusiv cu constructor, pentru că blocul este încă în garanţie”, a declarat primarul Petrilei, Vasile Jurca.

Edilul a precizat că o să ia punctual fiecare problemă şi va fi analizată, cel mai probabil se va executa o parte din garanţia de bună execuţie de la ultima firmă care a lucrat acolo.
Blocul 319 a fost reabilitat din treisurse de finanţare: fonduri guvernamentale, fonduri de la bugetul local şi contribuţia locatarilor.
 În anul 2015, Primăria Petrila a primit de la Guvern suma de 727.862,19 lei în cadrul Programului naţional multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, pentru reabilitarea mai multor imobile, inclusiv blocul 319 de pe strada Republicii.
Carmen COSMAN – PREDA

Comenteaza

Comenteaza