Lucrările la ambulatoriul de la Petrila, aproape de finalizare

230

Lucrările de reabilitare ale ambulatoriului din Petrila, pe ultima sută de metri. Într-o lună de zile lucrările la partea de construcție vor fi realizate, după care va începe perioada de achiziție a echipamentelor.    

Locuitorii din Petrila vor beneficia de servicii mai bune, în interiorul ambulatoriului vor exista în jur de 15 cabinete medicale de specialitate, cinci laboratoare, nouă săli de așteptare și opt grupuri sanitare pe sexe.

„Mai avem aproximativ o lună până la finalizarea lucrărilor la partea de construcții. Suntem în  etapa de evaluare a licitației privind echipamentele și aparatura cu care va fi utilat și dotat acest ambulatoriu și în perioada următoare vom scoate la licitație partea de mobilier pentru acele cabinete. Avem termen ca în primul semestru al anului 2015 să fie finalizate lucrările și să fie pus în funcțiune acest ambulatoriu”, a declarat, pentru GDD, Ilie Păducel, primarul orașului Petrila.

Ambulatoriul din Petrila generează și o serie de locuri de muncă atât pentru cadrele medicale, cât și pentru alte persoane ce ar putea deservi activității unității spitalicești.

„Noi am dat publicității posturile și specialitățile care vor funcționa în acest ambulatoriu, am dat anunț și la universități. Sunt aproximativ 15 posturi de medici, posturi de asistente și personal auxiliar”, afirmă primarul.

Reprezentanții Primăriei Petrila își doresc cazare pentru angajații ambulatoriului

„Am aprobat în Consiliu Local, un amplasament pentru construirea unui bloc de locuințe de serviciu în apropierea abulatoriului, pe strada Tudor Vladimirescu și mi-aș dori să putem realiza și acest lucru. De asemenea voi insista pentru finanțarea lucrăilor la blocul de locuințe ANL care va fi făcut primul  și mi-aș dori să le putem asigura apartamente sau garsoniere, medicilor și personalului ce va lucra în ambulatoriu. La blocul ANL doar finanțarea trebuie aprobată pentru că a trecut inclusiv de comisia tehnică a ministerului Dezvoltării Regionale, iar la blocul de locuințe de serviciu ne trebuie aviz de la minister, pe urmă să facem proiectarea, va dura puțin mai mult, dar sperăm să rezolvăm cât de repede posibil”, a mai precizat Ilie Păducel.

Potrivit primarului, lucrările la blocul ANL și la cel de locuințe de serviciu ar putea fi finalizate fie la finele lui 2016, fie în prima jumătate a anului 2017, dacă procesul de documentație și avizare ar decurge normal

Proiectul are o valoare totală de 9.765.881.25  lei din care  7.480.278,14 lei finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza