Mangă, a protestat la cea mai înaltă tensiune

418
de Corneliu BRAN
Credeaţi că numai Petroşaniul are personaje care se suie pe stâlpi din diferite motive? Nu… Şi Petrila a intrat de marţi în rândul lumii, în privinţa căţăratului pe stâlpi…
Marţi, chiar de Ziua Femeii, un petrilean abţiguit bine de aburii alcoolului a găsit de cuviinţă să-i facă un „cadou inedit” nevestei, pentru că îl ceartă că nu are loc de muncă. Zis şi făcut… După orele 16:00, respectivul s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din zona laterală a magazinului „Penny”. Apoi a început să protesteze de la mare înălţime, ameninţând că, dacă nu i se găseşte un loc de muncă şi nu se împacă cu nevasta rapid, se aruncă în gol! La nici câteva minute, cetăţenii aflaţi pe-acolo au sunat la 112. De-acolo apelul a fost redirecţionat spre forţele de ordine şi de salvare locală şi zonală, un număr impresionant de maşini de intervenţie, de poliţie şi de poliţie locală ajungând la faţa locului. Trebuie subliniat faptul că pe lângă stâlpii de iluminat, atât de dragi petroşeneanului protestatar „Ureche”, stâlpul respectiv era de câteva ori mai mare ca înălţime şi de zece ori mai periculos, ţinând cont că vorbim de un stâlp de înaltă tensiune!
Cetăţeanul era violent verbal, pe fondul consumului de alcool. Însă, ce era mai grav era faptul că deţinea un cuţit la el şi ameninţa că dacă vede vreo scară pe stâlp o împinge cu picioarele, indiferent dacă sunt sau nu oameni pe ea! Se plângea că are probleme cu nevasta, cu care se ceartă pentru faptul că aceasta îl acuză că nu are un loc de muncă şi nu aduce bani în casă şi că nu caută să muncească, preferând să piardă vremea şi să bea alcool. Mai mult, respectivul susţinea că nu e băut, dar că a băut, ca să se sinucidă, 2 kilograme de petrol! Lucru mai greu de crezut, dacă ar fi fost aşa probabil că n-ar mai fi apucat să se urce şi să stea, peste o oră şi ceva, pe stâlpul respectiv.
„În jurul orei 16:20, dispeceratul SVSU Petrila a fost solicitat, prin apelul unic de urgenţă 112, să intervenim în zona Dealul Maleii. Am fost anunţati că o persoană de sex masculin s-a urcat pe un stâlp dezafectat de înaltă tensiune. Ne-am deplasat la faţa locului cu o autospecială cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, cerând totodată şi sprijinul colegilor de la Petroşani ca să intervină cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă dotată cu saltea pneumatică de salvare, asta în eventualitatea în care acea persoană se arunca în gol. De asemenea, au intervenit comcomitent şi echipaje ale poliţiei, poliţiei locale şi jandarmeriei. În urma discuţiilor pe care comandantul Poliţiei din Petrila, domnul comisar şef Ovidiu Zaharie, le-a purtat cu cetăţeanul respectiv la faţa locului, dumnealui a reuşit să-l convinga să coboare. Bărbatul a fost imediat preluat de către noi şi apoi transportat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, unde l-am predat personalului calificat de-acolo”, a declarat pentru ZVJ Neculai Alexandrescu, şeful SVSU Petrila. În cursul zilei de miercuri petrileanul a fost supus unor expertize medicale în cadrul S.U.P. „Dacă se constată că a avut discernământ, va fi sancţionat pentru tulburarea liniştii publice cu o amendă cuprinsă între 200 lei şi 500 lei”, ne-a informat Gheorghe Bogeanu, şeful Poliţiei Locale Petrila.

Comenteaza

Comenteaza