Membrii din 31 de județe ale țării cer demisia președintelui PRM. Hunedoreni rămân, pe baricade, alături de Corneliu Vadim Tudor

238

Nemulțumiri în rândul PRM-ului, după eșecul de la alegerile europarlamentare. Membrii din 31 de județe ale țării au semnat o scrisoare deschisă prin care cer demisia președintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor. Hunedorenii însă sunt de părere că partidul nu are în acest moment nevoie de un nou președinte, ci de o structură organizatorică bine pusă la punct.

Tensiune în PRM. După rezultatul dezastruos de la alegerile europarlamentare din luna mai, când nu s-a atins pragul minim de 5%, care asigura partidului un mandat în Parlamentul European, mai mulți membrii au început să caute vinovatul. Așa se face că, la finele săptămânii trecute membrii PRM din 31 de județe ale țării au semnat o scrisoare deschisă prin care cer demisia președintelui formațiunii politice, Corneliu Vadim Tudor. Membrii PRM din județul Hunedoara nu sunt de acord cu colegii lor din țară și susțin că nu este momentul oportun pentru astfel de schimbări.

”Cred că nu sunt 31 de filiale județene ci cele șase care mereu îl contestă pe Vadim, la care se adaugă probabil membrii din alte județe, nu cu liderii formațiunilor județene. Eu zic că  ei, pentru a avea dreptul să vorbească trebuie întâi să obțină minimul de rezultate, ori din câte știu eu, Gorjul a obținut 5% și în rest nu s-a organizat pragul. Adică nu e just să ceri demisia lui Vadim dacă tu în județul tău nu ai niciun rezultat”, a declarat, pentru GDD, Emanuel Andronache, lider PRM Petrila.

Andronache vede și soluțiile care ar ajuta partidul să renască.

”Eu zic că ar trebui o reconstrucție a partidului cu o echipă care să ia pas cu pas toate județele pentru a vedea care sunt problemele  și unde nu avem localități cu organizație să le reconstruim. Eu consider că nu e momentul să ne schimbăm președintele că, deocamdată, nu avem înlocuitor, dar ar trebui să avem un departament organizatoric mult mai eficient”, mai spune liderul PRM din Petrila.

Cu toate acestea, la nivel național, tensiunile sunt mari și momentan nu se poate crede că se va așterne liniștea în sânul acestui partid, scuturat în ultima perioadă din temelii de scandalurile dintre Vadim Tudor și Funar, neînțelegeri care a împărțit membrii, și așa puțini, în două tabere.

Rodica Muntoi 

Comenteaza

Comenteaza