Micii jurnalişti. Elevii Şcolii Generale I.D.Sîrbu din Petrila, oaspeţii Gazetei de dimineaţă

292
Bucuroşi de oaspeţi…
Cotidianul Gazeta de Dimineaţă a primit, marţi, în cadrul Săptămânii Altfel, vizita elevilor de clasa a patra de la Şcoala Generală I.D.Sîrbu din Petrila. Cei mici, însoţiţi de Teodora Bumbac – cea care le este dascăl – au pătruns în culisele redacţiei unde au aflat care este rolul unui ziar, ce presupune meseria de jurnalist şi printre altele, ce înseamnă documentare, cotidian sau ce este acela un colectiv redacţional.
Răsfoind ziarul nostru, cei mici au fost interesaţi de articolul care avea ca subiect „ Raliul Sibiului 2016”.  După ce au citit materialul şi au aflat care au fost etapele parcurse pentru realizarea lui, curiozitatea i-a transformat pe aceştia, preţ de câteva momente, în mici jurnalişti. Elevii au cerut detalii suplimentare legate de subiect şi datorită faptului  că pentru noi este important ca cititorii noştri să aibă parte de o informaţie corectă, curată şi completă, am realizat o teleconferinţă cu personajul central al poveştii noastre- copilotul participant la raliu – Cristian Melczer, iar în felul acesta, oaspeţii noştri au avut posibilitatea să afle răspunsurile direct de la sursă. Dovedindu-şi abilităţile jurnalistice, pe lângă întrebări legate de viteza cu care s-a circulat la raliu, viteza maximă pe care o poate atinge maşina, lungimea şi greutatea acesteia, micuţii l-au descusut pe cel intervievat şi i-au aflat până şi vârsta.
Dacă la început, cei mici credeau că pozele şi scrisul se lipesc în ziar, mare le-a fost mirarea când li s-a arătat şi au înţeles procesul de tehnoredactare.
La finalul vizitei, elevii s-au arătat încântaţi să devină colaboratori ai Gazetei de Dimineaţă, punânduli-se la dispoziţie o pagină de ziar în care o dată pe lună aceştia vor putea publica materiale despre activităţile pe care ei le desfăşoară în cadrul şcolii sau pur şi simplu să-şi exprime gândurile, ideile şi sentimentele despre diverse subiecte.

Bianca HOLOBUŢ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza