Microhidrocentrala de pe Taia / A trecut cu bine ultimele probe

301
de Corneliu BRAN
Revenim cu noi amănunte despre darea în funcţiune a microhidrocentralei de pe Taia, unde Consiliul Local Petrila este asociat.  
În momentul de faţă, lucrările efective la acest obiectiv sunt finalizate. Prin urmare, inaugurarea investiţiei va avea loc la începutul lunii decembrie.
Pentru ca totul să fie în ordine, conform contractului, primăria a solicitat firmei italiene „Hidro Clear” să aducă la starea iniţială şi terenul pe care s-a montat conducta, în aceste zile urmând ca constructorul să finalizeze şi această lucrare.
În momentul de faţă, conform viceprimarului oraşului, toate avizele şi actele sunt aprobate, cu excepţia procesului verbal de predare a amplasamentului, operaţiune care se va face în perioada imediat următoare: „Suntem în linie dreaptă pentru a recepţiona microhidrocentrala de pe Taia. Am solicitat celor de la Hidro Clear să finalizeze şi reface­rile terenurilor pe unde au lucrat, pentru că, din punct de vedere tehnic, centrala poate fi pusă deja în funcţiune fără probleme. Dumnealor trebuie să aducă terenul la starea iniţială acolo unde au montat conducta, după care se încheie procesul verbal de predare a amplasamentului, unde au pus conducta, cu Romsilva şi cu Ocolul Privat Carpatina de pe raza oraşului Petrila. La începutul lunii decembrie, sperăm că toate acestea vor fi gata şi vom putea inaugura obiectivul: să tăiem panglica şi să pornim oficial microhidrocentrala. Din câte ştim, ei au făcut deja nişte probe, atât la conductele care aduc apa în microhidrocentrală, cât şi la generatoarele de curent, şi totul este în regulă. Linia de curent electric am recepţionat-o, e operativă, se poate transporta energie electrică din microhidrocentrală la staţia de transformare de lângă Mina Lonea. Abia aşteptăm cu toţii să înceapă să producă, astfel că de luna viitoare să avem deja profit după această investiţie”, ne-a declarat viceprimarul Vasilică Jurca.
Reamintim că microhidrocentrala de pe Taia are o capacitate instalată de 3,5 MW/ oră, iar Consiliul Local Petrila are un procent de 6% din profitul vânzărilor de energie electrică, sumă care va scădea foarte mult, până spre zero în anumite luni, facturile la iluminatul public din instituţii şi la iluminatul stradal, generând astfel importante economii la bugetul local.

 

Comenteaza

Comenteaza