Minele neviabile, ecologizate de patru societăți

209

Lucrările de ecologizare a perimetrelor miniere de la Petrila, Paroșeni și Uricani au fost câștigate de Castrum Corporation Negrești Oaș, însă câștigătorul lucrează cu subcontractanți astfel că în incinta minelor neviabile vor lucra și firme din Ștei sau Cluj Napoca. Valoarea totală a lucrărilor care se vor întinde până la finele lui 2018 este de circa opt milioane de euro.

Castrum Corporation, care a câștigat licitațiile de la minele neviabile la prețuri chiar și cu aproximativ 7 milioane de lei sub valoarea estimată de conducerea SNÎMVJ, a subcontractat lucrările pe care le-a câștigat pentru ”însămânțarea” terenurilor de la suprafață a unităților miniere considerate neviabile în Valea Jiului.

Valoarea totală a contractelor pentru cele trei unități miniere neviabile a fost de peste 52.833.000 lei, fără TVA, însă adjudecarea s-a făcut la un preț cu peste 22 milioane de lei mai mic. Cei de la Castrum Corporation, care cu câștigat toate cele trei licitații, nu vor lucra singuri.

Pentru mina Petrila, Castrum îi va avea ca subcontractanți pe Mirumar SRL Ștei și RAR Construct SRL Moiseni. Valoarea contractului pentru mina Petrila este de 13.708.245 lei, iar acesta este valabil până la 31 decembrie 2016.

La mina Uricani, Castrum va lucra cu Mirumar SRL Ștei. Contractul adjudecat are o valoare de 10.311.472 lei.

Ultima mină neviabilă, Paroșeni, va fi ecologizată de Castrum care îi are ca subcontractanți pe Mirumar SRL Ștei și Cartel Bau SA Cluj Napoca. Valoarea acestui contract este de 12.533.041 lei.

Pentru mina Paroșeni și mina Uricani, valabilitatea contractului cu Castrum se întonde până la 31 decembrie 2018, dată până la care trebuie închise definitiv minele neviabile din Valea Jiului.

Atribuite încă din decembrie, lucRările de ecologizare a perimEtrelor miniere nu au început încă. Conducerea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului susține că la mina Petrila lucrările de demolare a clădirilor vor începe în ultima săptămână a acestei luni. Până atunci constructorul își va aduce cele necesare desfășurării lucrărilor și își va pune la punct infrastructura.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza