Minerii de la Lonea, în marş, spre Petroşani

204

Circa 100 de mineri de la EM Lonea, subunitate aparţinătoare Complexului Energetic Hunedoara, au plecat pe jos spre Petroşani, oamenii fiind nemulţumiţi de faptul că protestul lor din curtea unităţii a fost tratat cu ignoranţă.
În această seară (miercuri), în jurul orei 20.00, ortacii se aflau în apropiere de Primăria Petrila, fiind decişi să nu renunţe la acţiunea lor, până când solicitările nu le sunt luate în seamă. Minerii din schimbul trei de la Mina Lonea au refuzat în această seară să mai intre în subteran şi au cerut ca în regim de urgenţă să vină la ei conducerea CEH-ului. Aceştia vor să afle care este situaţia economică a complexului, în condiţiile în care se vorbeşte de  un iminent blocaj, însă au şi alte revendicări, cum ar fi cele legate de subvenţiile pe care le primeau la energia termică ori electrică.
Pe de altă parte, în curtea Complexului Energetic Hunedoara din Petroşani sunt aşteptaţi să vină şi mineri de la alte subunităţi, cum ar fi Vulcan ori Livezeni. Foarte mulţi dintre protestatarii de la Lonea şi-au sunat ortacii de la alte mine, pentru a se alătura acţiunii revendicative. (M.Gânju)

http://www.mesagerulhunedorean.ro/

Comenteaza

Comenteaza