Minerii de la Mina Lonea au încetat protestul, însă liderul lor de sindicat continuă greva foamei în subteran

243

Minerii de la Mina Lonea au decis, miercuri seara, să înceteze protestul, nemulţumiţi că nu au obţinut garanţii privind păstrarea locurilor de muncă, însă liderul lor de sindicat, Vasile Păduraru, continuă greva foamei în subteran.

Potrivit reprezentanţilor minerilor din Valea Jiului, ortacii de la Mina Lonea au decis să reia lucrul şi să înceteze protestul iniţiat luni, dezamăgiţi fiind că nu au obţinut nicio garanţie că îşi vor păstra locurile de muncă.

Totodată, liderul Sindicatului „Muntele” de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, rămâne în greva foamei, blocat în subteran. Acesta i-a anunţat pe colegii săi că va ieşi din greva foamei doar în momentul în care ministrul Economiei va veni în Valea Jiului.

Păduraru a decis, miercuri, să intre în greva foamei, în subteran, după ce încă de luni s-a blocat în Mina Lonea alături de ortacii care au iniţiat protestul.

Protestul de la Mina Lonea a fost declanşat luni la prânz, când 200 de mineri din schimbul unu s-au blocat în subteran.

Marţi dimineaţă, peste 200 de mineri din schimburile unu şi patru de la Mina Vulcan s-au blocat în subteran în semn de solidaritate cu colegii lor de la Lonea, în total aproximativ 440 de ortaci cerând salvarea de la faliment a Complexului Energetic Hunedoara şi păstrarea locurilor de muncă.

Unii dintre mineri au intrat în greva foamei, însă miercuri dimineaţă au renunţat la această formă de protest. Ulterior, în cursul zilei de miercuri, ortacii de la Vulcan au reluat lucrul, renunţând la protest.

Tot miercuri, peste 300 de angajaţi ai termocentralei Mintia au protestat în curtea unităţii, fără a afecta activitatea acesteia, nemulţumiţi de intrarea CEH în insolvenţă.

Complexul Energetic Hunedoara, care numără 6.300 de angajaţi, se află în procedură de insolvenţă din 7 ianuarie, iar minerii se tem că îşi vor pierde locurie de muncă din această cauză

http://stirivaleajiului.com

Comenteaza

Comenteaza