Minerii din Mina Lonea continuă protestul: 50 de protestatari au avut nevoie de îngrijiri medicale.

256

Cincizeci dintre minerii din Valea Jiului care protestează de luni au avut nevoie de îngrijiri medicale, declară Ioan Ciubotaru Ioan, secretarul general al sindicatului „Muntele”, iar directorul Complexului Energetic Hunedoara şi-a dat demisia.

Ioan Ciubotaru Ioan, secretarul general al sindicatului „Muntele”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la Mina Vulcan sunt blocaţi, marţi seara, 450 de ortaci, care-l aşteaptă pe administratorul special al CEH, Dan Agrişan, şi pe prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu.

Potrivit lui Ciubotaru, un număr de 50 de mineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, deoarece nu au oxigen în subteran.

Pe de altă parte, directorul Complexului Energetic Hunedoara, Viorel Stancu, numit de doar circa o săptămână în funcţie, şi-a dat demisia. În locul lui Stancu a fost numit Cosmin Chiuzan, un fost director al Minei Vulcan.

Administratorul special al CEH, Dan Agrişan, şi prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, au discutat cu minerii protestatari din Mina Lonea, ei urmând apoi să meargă la Mina Vulcan.

Protestul minerilor a început luni dimineaţă, când aproximativ 300 de ortaci de la Exploatarea Minieră Lonea s-au blocat în subteran, nemulţumiţi de starea de insolvenţă în care se află Complexul Energetic Hunedoara. Pe parcursul zilelor de luni şi marţi, ortacilor de la Lonea li s-au alăturat minerii de la Vulcan.

http://stirivaleajiului.com

Comenteaza

Comenteaza