Minerii nu mai vor sa intre in mina Lonea din cauza sefilor corupti si incompetenti

202

Peste o suta de mineri care lucreaza in schimbul trei la Mina Lonea din Valea Jiului refuza, miercuri seara, sa intre in subteran, nemultumiti de „coruptia” de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) si „incompententa” sefilor numiti politic, despre care sustin ca le pun in pericol locurile de munca.

Toti minerii care urmau sa intre in subteranul Minei Lonea in schimbul trei, respectiv peste o suta de persoane, au refuzat sa plece din salile de pontaj, nemultumiti de lipsa echipamentelor de lucru, de „minciunile” si „incompententa” sefilor, pe care ii acuza ca le pun in pericol locurile de munca.

„Nu mai putem rabda, ei se joaca cu viata noastra, tot ce obtinem, obtinem numai prin presiune, fiindca ne mint, ne ameninta de o sa ajungem sa vorbeasca doar stratul de carbune.

De luni de zile suntem mintiti si amagiti de pe o zi pe alta, nu mai avem cu ce lucra si ei ridica doar din umeri. Totul exista doar pe hartie, in subteran nu avem nimic.

Ne-am saturat de hoti si de incompetenti numiti politic. Sa ne dea inginerii capabili inapoi”, a declarat unul dintre protestatari, care a subliniat ca, daca nu protesteaza, nu obtin niciun drept.

Ortacii au cerut demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara, dar si a directorului de la Mina Lonea, acuzandu-i de incompetenta si inconstanta in decizii.

„Ei iau decizii de unii singuri, nu ii intereseaza care e realitatea, pentru ei nu conteaza doua milioane, fiindca au salarii de 200 de milioane (de lei vechi – n.r.) „, a spus un alt protestatar.

Minerii sustin ca situatia economica a Complexului Energetic Hunedoara este rezultatul „coruptiei” dezvoltate in aceasta societate, intrucat contractele pentru echipamente s-ar da preferential, iar calitatea materialelor ar lasa de dorit.

Cei peste o suta de mineri intentioneaza sa plece pe jos de la Mina Lonea, aflata in localitatea Petrila, spre sediul CEH din Petrosani, aflat la o distanta de circa opt kilometri.

Aproximativ 200 de mineri de la Lonea au protestat si in luna iulie, ei refuzand sa intre in subteran, nemultumiti ca vor pierde anumite drepturi odata cu avizarea noului contract colectiv de munca de catre Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara.

Minerii au renuntat la protest dupa ce revendicarile lor au fost solutionate de administratia CEH.

Ziare.com

 

 

 

Comenteaza

Comenteaza