Ministrul Andrei Gerea a cerut soluţii pentru funcţionarea celor două termocentrale

226

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, le-a cerut conducătorilor Complexului Energetic Hunedoara să găsească soluţii pentru ca cele două termocentrale din judeţul Hunedoara – Paroşeni şi Mintia – să funcţioneze normal.

Gerea a declarat, marţi, pentru Gazeta de Diminieaţă, că a fost informat de către directorul general, Aurel Niculescu, că se fac eforturi pentru a nu apărea probleme.

„Înţeleg că trebuie să ajungă două garnituri din import şi cu suplimentarea care va veni din Valea Jiului din zilele următoare ar trebui să depăşească primele zile din ianuarie”, a spus Andrei Gerea.

 

Directorul Termocentralei Mintia, Alexa Nicula, a confirmat  și el, pentru Gazeta de Dimineață, varianta unor vagoane cu huilă din import, după ce același director declara, luni, că în perioada următoare nu crede că va ajunge la Mintia cărbune din import.

”Stocul este cam slăbuț, dar avem promisiuni că ne mai vin vreo două trenuri… Două și două, dar nu șptiu dacă sunt serioase. Din import și de la noi. Sper să se și confirme, dar nu știu ce să zic”, a declarat, marți, pentru GDD, Alexa Nicula, directorul Termocentralei Mintia.

Cum au apărut vagoanele cu huilă din import peste noapte?

”Ne rugăm frumos (de cei de la Vitol Geneva, firma care aduce cărbunele din import-n.r.). Dar nu sunt sigur”, a mai spus directorul.

 

Acesta a mai precizat că se sttrăduiește să obțină patru garnituri, ceea ce ar însemna în jur de 8000 de tone. Nimic nu este sigur însă. Așa că, deși oficialii CEH spun că s-a discutat cu firma care a căștigat licitația prin care complexul cumpără cărbune din import, e posibil ca cele două trenuri să nu ajungă la Mintia în perioada imediat următoare. Nu de alta, dar cărbunele importat trebuie achitat cu banul jos.

Luni, Mintia mai avea pe stoc undeva la 15.000 de tone de huilă, iar Termocentrala Paroșeni vreo 3000, condiții în care se vorbește despre scurtarea minivacanței minerilor.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza