Miron Cozma se vrea deputat de Valea Jiului

235

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, se vrea deputat de Valea Jiului, motiv pentru care se va muta în această zonă. Până la alegeri însă Cozma trebuie să rezolve o serie de probleme legate de înscrierea partidului pentru a putea candida la parlamentarele din 2016.

Miron Cozma susține că la alegerile parlamentare de anul viitor va candida pentru un mandat de deputat și că, din toate ofertele pe care le-a avut, a ales să candideze în Valea Jiului.

”Voi candida la Parlament în prima etapă și după aceea la Președinție și m-am hotărât, tocmai pe ideea ca în situația de parlamentar să salvez din nou Valea Jiului și mineritul pentru că chiar la programul meu politic am un program care se numește ”Salvați Valea Jiului”, să candidez pe Valea Jiului. Unul dintre proiectele mele este o nouă Lege a Minelor ca deputat. Mineritul nu are dreptul să dispară. Am luat decizia să candidez pe Valea Jiului cu toate că Bucureștiul vrea să candidez aicea, Timișoara mă vor la ei. Am fost la Ploiești, la fel, nu mai zic Moldova”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Miron Cozma.

Sursa citată susține că a luat decizia de a se întoarce în Valea Jiului după consultări cu familia.

Până să candideze pentru Parlament și mai apoi pentru Președinție, fostul lider al minerilor trebuie să rezolve problemele legate de reînscrierea partidului. Cozma susține că a strâns deja 30.000 de semnături, deși legea solicită doar 25.000.

În toamna lui 2011 Miron Cozma a lansat, la Târgu Jiu, Partidul Social-Denocrat al Muncitorilor, al cărui președinte și este.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza