Mișcarea sportivă a fost promovată la „Maratonul de la Baru Mare”

232

 

Cea de-a doua ediție a Maratonului de la Baru Mare a promovat mișcarea sportivă și munții Retezat în toată țara. Participanți din orașele României, dar și din străinătate și-au dat întâlnire la una dintre cele mai mari competiții organizate pe raza comunei Baru.

„Din punctul meu de vedere a fost o acțiune reușită ținând cont că am avut sportivi din toată țara așa cum am anunțat, inclusiv sportivi din străinătate. Au participat peste 110 alergători și am beneficiat de o vreme minunată. Îi mulțumim pentru implicare domnului primar Daniel Răducanu și Primăriei Baru. Concurenților le-a făcut o deosebită plăcere să alerge pe acest traseu, au avut parte de o vreme minunată care le-a permis să vadă Retezatul și Parângul”, a declarat, pentru GDD, Erika Santa, președintele Asociației San Montan.

Câștigătorii acestui maraton au fost la băieți maraton Ștefan Sălăgean – locul I, Filip Gheorghe Codrea- locul II, Constantin Băleanu- locul III, la fete maraton Daniela Sălăgean-locul I, Ioana Reghiș- locul II, iar Diana Șerban – locul III. La proba de semimaraton băieți au urcat pe primele trei locuri Sorin Mîneran – locul I, Marian Geangă – locul II, Ștefan Vereș – locul III, iar la semimaraton fete Roxana Nagy – locul I, Kelly Organ – locul II și Crina Barb- locul III.

„Ieri, în cadrul competiției sportive organizată de Primăria Baru împreună cu San Montan au avut loc trei probe maraton, semimaraton și competiția copiilor sub egida „Succesul este asigurat de succesor”. În acest an, saltul pe care l-a făcut această competiție ne-a mulțumit pe toți, organizatori și competitori, Primăria fiind partener al mișcărilor sportive. La maraton participanții au beneficiat de un peisaj unic, o mare parte din traseu desfășurându-se pe crestele munților Retezat. Obiectivele au fost atinse, unul dintre acestea este de a implica în politica de dezvoltare a comunei mișcarea sportivă. Un alt obiectiv este de a contribui la dezvoltarea ecomoică a comunei, deoarece în acest week-end au fost peste 200 de sportivi și susținători care au adus un plus agenților economici din zonă, prin cazare și vânzare de produse. Cel de-al treilea obiectiv este de a provoca generația noastră, dar și cea de a cărui formare suntem raspunzatori să se implice în tot mai mult în sport și în  astfel de activități. Ultimul, dar nu cel din urmă obiectiv a fost de a pune comuna Baru pe harta competițiilor sportive. Maratonul este doar una din manifestările sportive așezate pe calendarul competițional sportiv al anului 2015”, a declarat, pentru GDD, Daniel Răducanu, primarul comunei Baru.

Maratonul s-a desfășurat pe culmile Retezatului  pe o distanță de 40 de kilometri cu o diferență de nivel de 1.700 de metri plus, cei care au ales să alerge doar jumătate de traseu s-au înscris la  semimaraton – 23 de kilometri cu o diferență de nivel de 1000 de metri plus. Asociația San Montan a organizat și o cursă pentru copii între 400 și 2.000 de metri plat, pe raza comunei Baru, unde s-au înscris în jur de 30 de copii. La semimaraton au participat peste 60 de sportivi, iar la maraton 23 de alergători.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza