Monica Iacob-Ridzi vrea bani de la buget pentru stațiunile montane din Valea Jiului

211

Deputatul Monica Iacob-Ridzi susține, prin intermediul unei declarații politice, prezentată marți în plenul Camerei Deputaților, că va solicita ca în bugetul pe anul viitor să fie alocate fonduri pentru stațiunile montane din Valea Jiului.

 Cum pe 11 decembrie se marchează ”Ziua Internațională a Muntelui”, Monica Iacob-Ridzi a susținut o declarație politică pe această temă, mai ales că oportunitățile de dezvoltare a Văii Jiului depind de zona montană.

„Întreaga viaţă socială şi economică pulsează, în cele 6 localităţi ale acestei regiuni, în jurul munţilor care înconjoară frumoasa Vale a Jiului. Mai întâi, muntele a fost “casa” primilor păstori care au populat cătunele dintre Jii, punând bazele aşezărilor de astăzi. Tot muntele este cel care a dat şansa la dezvoltare a regiunii, odată cu descoperirea şi exploatarea zăcămintelor de huilă. Astăzi, munţii Parâng, Retezat, Vîlcan şi Şureanu care înconjoară spectaculoasa regiune turistică a Văii Jiului, constituie principala oportunitate pentru un viitor mai bun al oamenilor din Petroşani, din Petrila, din Aninoasa, din Vulcan, din Lupeni şi din Uricani”, arată Monica Iacob-Ridzi.

Sursa citată mai susține că Guvernul României trebuie să continue proiectele majore ”demarate încă din 2007 în cadrul programului național ”Schi în România””.

”Personal, voi cere Guvernului să cuprindă în bugetul anului 2015 fondurile necesare pentru finalizarea investiţiilor din Parâng, din Straja şi din Pasul Vîlcan şi chiar pentru demararea unor investiţii noi, la Petrila şi Uricani, acolo unde potenţialul de dezvoltare a turismului montan este la fel de mare”, a mai precizat Monica Iacob Ridzi în declarația politică.

Proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din masivul Parâng nu a mai primit bani de la Guvern de la instaurarea guvernării PSD. Poate acum solicitările deputatului Monica Iacob-Ridzi vor avea mai multă trecere la Guvern. Nu de alta, dar luna trecută, atât Monica Iacob-Ridzi cât și soțul acesteia, primarul de la Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, au trecut la UNPR (deputatul de la PPDD și primarul de la PDL), partid care este la guvernare alături de PSD.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza