PETRILA / Mulţi bani pentru documentaţii, niciun ban pentru finanţare

226
de Alina PIPAN

O firmă de proiectare din Vulcan a fost însărcinată de Primăria Petrila să refacă documentația publică pentru un parc tematic din Petrila.

Firma va primi 8.600 de lei pentru a reface o documen­tație pentru realizarea căreia s-au plătit deja ceva bani, dar nu mai este de actualitate. Intențiile sunt bune, ca și în cazul „Green Line”, de exemplu, dar până la obținerea finanțării bugetul local se scutură de bani pe documentații realizate neprofesionist, de către firme îndoielnice.
Primăria Petrila spera în 2016 să o obțină prin POR 5.1 Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, fondurile necesare pentru a realiza la Casa Memorială „I.D. Sîrbu” un complex muzeal, care să cuprindă atât clădirea, cât și curtea imobilului.
Primăria deja a dat în lucru documentația tehnică a proiectului în anul 2016 pentru suma de 45.000 de lei. Însă, până acum, nu s-a depus și nu s-a atras niciun ban în baza acestei documentații irosită, realizată la momentul respectiv de o firmă recent înființată, fără portofoliu.

Comenteaza

Comenteaza