Natura de pe Taia, transformată în depozit de gunoaie

329

Zone întregi de pe Cheile Tăii sunt, potrivit unui petrilean, acoperite de tot felul de deșeuri. Bărbatul afirmă că gunoaiele sunt transportate cu căruța și aruncate în natură, fără ca vreo autoritate să ia măsuri. De partea cealaltă, reprezentanții Primăriei Petrila spun că au avut controale de la Garda de Mediu și de la cei de la ape în urma cărora au trebuit să îndeplinească unele măsuri, dar spun că s-au conformat.

Natura se transformă în deponeu ilegal de deșeuri. Se întâmplă la Petrila, în zona Taia. Aici, potrivit unui petrilean, sunt aruncate tot felul de gunoaie, mai ales că e sezonul curățeniei în curți.

”Imediat după strada Taia, cum se termină asfaltul, și pe Valea Popii și pe toate văile de acolo sunt gunoaie. Mă doare sufletul de ce văd acolo. Pe drumuri și pe lângă drumuri și mai ales acum că nu există vegetație. Imediat cum se termină asfaltul, în drepta e Pârâul Cheii. Toată lumea merge, își curăță grădinile, holdele, trec cu căruțele încărcate cu gunoi, cu resturi menajere și le aruncă, le depozitează undeva deasupra de cascadă. Mai în sus, tot pe dreapta la fel. E aruncat de sus până jos numai resturi. Arată jalnic”, spune petrileanul Emil Burlan.

Iar imaginile surprinse susțin afirmațiile bărbatului. Saci de gunoi sunt aruncați pe zona verde. Nu lipsesc nici resturi de haine și de saltele, natura transformându-se încet, dar sigur, într-o groapă de gunoi.

Petrileanul spune că în zona respectivă sunt și deșeuri golite de la birouri, documente, astfel că se poate afla cine le-a aruncat.

”Am avut control de la Mediu și Apele Române pe albiile apelor, pe Jiul de Est, pe Jieț și pe Taia, dar până la intrarea în cheile Tăii. Am avut câteva măsuri de realizat în urma controlului, le-am făcut, se poate verifica în teren”, a spus, marți, pentru Gazeta de Dimineață, primarul orașului Petrila, Ilie Păducel.

Edilul a promis însă că trimite o echipă de control pentru a verifica cele semnalate de petrilean.

„Am să trimit să vadă despre ce e vroba și să se ia măsurile care se impun”, a mai spus primarul Ilie Păducel

Inspectorii de mediu de la Primăria Petrila nu au identificat, până acum,  nicio personă aruncând deșeurile în locurile neautorizate, astfel că vinovații sunt în continuare nepedepsiți.

Iar Pârâul Cheii nu este singura zonă infestată cu deșeuri. Petrileanul spune că și în zonele în care cresc fructele de pădure, în special afinele, e plin de PET-uri și alte gunoaie lăsate în mijlocul naturii de cei care merg, an de an, să culeagă fructele de pădure.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza