Nici demolata, Nici pastrata / Mina Petrila în stand by

348

La mina Petrila se face doar pazã si angajatii au fost detasati. Asta, dupã ce proiectul de demolare a fost sistat pânã ce Ministerul Culturii va da un aviz favorabil si constructorul are acum misiunea de a ramblea puturile, ca sã evite emanarea gazelor din subteran.
La minele Paroseni si Uricani au loc deja activitãti de închidere si ecologizare. Toate se fac conform planului, cu exceptia celor de la Mina Petrila, care au fost sistate, din cauzã cã este necesar avizul de la Ministrul Culturii, care va clasifica mai multe clãdiri din incintã. „Programul de închidere se desfãsoarã normal pe unitãtile Uricani si Paroseni. Lucrãrile de închidere subteranã, pe portiuni de circuitã sunt în graficul de esalonare al lucãrrilor. Inclusiv lucrãrile de la suprafatã, pe mina Paroseni si Uricani sunt în graficul de esalonare, dar avem la Petrila doar lucrãri de rambleere a puturilor, pânã la clafiricarea situatiei clãdirilor declarate monumente istorice”, a declarat Aurel Anghel, director general SNÎMVJ.
O parte dintre clãdirile de la mina Petrila vor fi demolate, însã, pânã ce ministerul Culturii nu va da avizul necesar, întreaga activitate a fost sistatã si incinta se aflã acum doar sub pazã.
Diana Mitrache

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza