Petrila / Noul parc va avea de toate

450
de Alina PIPAN

Anul viitor Petrila va avea un nou parc, care va fi amenajat lângă Jiul de Est, pe un teren liber, cu o suprafață totală de 2500 mp.

Administrația locală a câștigat finanțare pentru proiectul „Regenerarea spațiului public urban al orașului Petrila-Parc Petrila”, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară: 5, proiect similar celui de la Uricani.
Valoarea totală a investiției este de 3.480.167 lei fără TVA. De amenajarea parcului se va ocupa constructorul local Nik Art Serv Cons.
Proiectantul a urmărit o serie de obiective principale pentru amenajarea acestei zone:  amenajarea de spații verzi, realizarea de alei de acces și piste de bicicletă, facilități de agrement, pergolă, grup sanitar, dotarea cu mobilier urban și de divertisment, racordarea la utilități publice a terenului, realizarea de sisteme de irigații și a unui sistem de iluminat, modernizarea de străzi urbane care conduc la terenul supus modernizării.
Se vor realiza lucrări pe o suprafață de 2.500 m pătrați. Amenajarea parcului care se va realiza pe o suprafață de exact 25.012 mp, iar drumul de acces până la acest nou obiectiv are o lungime de 110,45 m și o suprafață de 646, 49 mp. Amenajarea spațiilor verzi se va realiza pe o suprafață de 22.511 mp. Vor fi realizate alei pietonale pe o suprafață de 981 mp, amenajare piste de biciclete 1107 mp, vor fi amenajate 3 pergole cu o suprafață totală de 45 mp, va fi amenajată o zonă de tenis de masă cu o suprafață de 30 mp, se va realiza și o zonă fitness de 50 mp, se are în vedere și amenajarea unui loc de joacă pentru copii pe o suprafață de 59 mp. Un element interesant este  amenajarea zonei Aventura Parc – 11 mp, amenajarea unui turn de cățărare și tiroliană cu o suprafață 15 mp, amenajarea unui teren de badminton – 82 mp, va exista și o tiroliană pentru copii cu o suprafață de 1 mp. 90 mp va avea grupul sanitar, care va include și o zonă de depozitare. De asemenea, în parc vor fi instalate 20 bănci.

Comenteaza

Comenteaza