Numărul societăților care cer insolvența CEH a ajuns la opt

213

Nu mai puțin de opt societăți cer Tribunalului Hunedoara să declare insolvența în cazul Complexului Energetic Hunedoara.

Dosarul prin care se cere insolvența Complexului Energetic Hunedoara a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara la mijlocul lunii aprilie. Dacă inițial a fost o singură societate, acum numărul partenerilor de afaceri care cer insolvența structurii energetice hunedorene a ajuns la opt, în același dosar fiind conexate cererile venite din partea Romlink Invest SRL, Instal Comimpex, Arteca Jilava, Boștină și Aosciații SPRL, Delta Plus Trading, Meridian Electro Construct, Brenntag SRL și Ureserv.

Primul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 18 iunie.

Complexul Energetic Hunedoara a pierdut numărul cererilor de insolvență și al celor de ordonanțe de plată.

Pe mandatul guvernării PSD, ordonanța corporatistă a fost doar o umbrelă pentru ca partidul să-și numească în funcții oamenii. Nu a contat că pălăria de director general sau director adjunct a fost mult prea mare pentru cei susținuți politic, ci doar faptul că partidul avea asigurat controlul societății naționale cu capital integral de stat.

Pe același mandat al PSD, directorii numiți politic au adus complexul în pragul falimentului, la acest moment datoriile fiind de ordinul sutelor de milioane. Și, pentru că au fost numiți politic, niciunul dintre cei răspunzători pentru situația creată nu a fost tras la răspundere. Ba mai mult, ca o recompensă, unii dintre ei mai sunt încă menținuți în funcții. Pe mii de lei lunar.

În tot acest timp, complexul hunedorean a acumulat datorii de peste 900 de milioane de lei.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza