PETRILA – orasul contrastelor / Primarul se îmbogãteste, populatia sãrãceste

404

Petrila, cea mai esticã localitate a Vãii Jiului. În orasul Petrila contrastele aduc discrepante mari. În timp ce primarul Ilie Pãducel deplânge închiderea unitãtii miniere, în urma cãreia sute de oameni si-au pierdut locurile de muncã, acesta îsi mãreste si averea.

Primarul petrilean, Ilie Pãducel, si-a mãrit proprietãtile prin sentinte civile. Ilie Pãducel detine opt terenuri pe raza orasului Petrila, unele dintre acestea fiind dobândite prin cumpãrare, iar altele prin sentinte civile. Anul 2014 pare a fi fost unul prolific pentru edilul petrilean care si-a cumpãrat mai multe terenuri. Doar în 2014, edilul si-a achizitionat trei terenuri, unul forestier si douã de altã categorie. Anul trecut, Pãducel a primit câstig de cauzã din partea instantei în ceea ce priveste încã douã terenuri. În 2015, instanta i-a redat lui Pãducel douã terenuri în extravilan, unul în suprafatã de 759 de mp si altul în suprafatã de 504 mp.

Patru imobile

Primarul petrilean, Ilie Pãducel, mai este detinãtorul si a patru imobile pe raza localitãtii. Are o casã de locuit în suprafatã de 300 de mp pe strada Taia. Aceasta a fost achizitionatã în anul 1974. În anul 2006, edilul si-a cumpãrat un apartament de peste 53 de metri pãtrati pe strada Republicii din localitate. Tot la capitolul imobile, Pãducel a cumpãrat în anul 2007 douã spatii comerciale, ambele de peste 100 de mp.  Pãducel are si douã autoturisme fabricatie autohtonã. Acesta detine un autoturism Dacia Logan achizitionat în anul 2010 si o Dacia Furgon achizitionatã în anul 2004. Primarul care conduce localitatea încã de pe vremea comunismului a pus si bani la “ciorap”. Acesta are un cont curent deschis în anul 2006 cu o valoare de 30.938 soldul la zi.  

1-1

Pensie si  indemnizatie de primar

Ilie Pãducel conduce orasul Petrila din anul 1988, dar a lucrat si la minã. Astfel, acesta a încasat în anul 2014 o pensie de 43.200 de lei, adicã undeva la 3600 de lei lunar. La aceasta se adaugã si veniturile din închirierea unor spatii. Aceastã activitate comercialã i-a mai adus lui Pãducel încã 4710 lei pe an.  Si totul culmineazã cu indemnizatia pe care  o obtine de la primãrie, indemnizatie care nu este una de neglijat. Nu mai putin de 50.528 lei a încasat Pãducel de pe urma pãstoririi localitãtii. Potrivit unui calcul simplu asta aratã cã lunar, Pãducel câstigã doar de la primãrie nu mai putin de 4200 de lei. Astfel, veniturile lunare ale lui Ilie Pãducel ajung undeva la aproape 8000 de lei, asta în timp ce zeci de familii din localitate câstigã nu mai mult de 800 de lei, adicã de 10 ori mai putin.

1-2

Monika BACIU

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza