Ordin de la ministru. Echipamentele de la mina Petrila trebuie să ajungă la unitățile viabile

226

Închiderea minei Petrila se dovedește a fi de bun augur pentru minele viabile. Nu de alta, dar în cadrul discuțiilor purtate joi de sindicaliștii de la Muntele cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, s-a obținut promisiunea că echipamentele de la Petrila vor putea ajunge la minele din cadru CEH.

”S-a discutat să putem prelua de la mina Petrila toate materialele și instalațiile de care au nevoie minele din cadrul CEH. Este vorba de armături TH, bandă transportoare, mașină de extracție, tot ce se va putea. Mâine (vineri-.n.r.) va avea loc o întâlnire între directorii generali (Emil Floruț-CEH și Aurel Anghel- SNÎMVJ)”, a spus Darius Câmpean.

Iar această informație a fost confirmată și de Vasile Păduraru și Ioan Ciubotariu.

La mina Lonea vor ajunge, tot de la Petrila, 55 de angajați, brigada de producție a acestei unități fiind angajată la CEH. Cei de la Lonea spuneau însă că au nevoie și de o parte din echipamentele din subteran, pentru a pune în funcție un abataj, însă conducerea SNÎMVJ afirma că sunt piese de care are nevoie. Pe surse, se zvonește că Anghel, directorul minelor neviabile, ar fi preferat să îngroape transportoarele în subteran, decât să le dea celor de la Lonea.

Directorul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului, Aurel Anghel, spunea pentru GDD că, dacă ministerul găsește formula legală, va ceda minelor viabile echipamentele de la mina Petrila care nu pot fi folosite la unitățile de la Paroșeni și Uricani.

Comisii mixte, CEH-SNÎMVJ, au inventariat utilajele și echipamentele de la mina Petrila care se pretează pentru unitățile miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, valoarea acestora fiind stabilită, potrivit reprezentanților Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului, la 9.360.000 lei. Doar ministerul poate încheia acest transfer dintre SNÎMVJ și CEH. Afacerea, una profitabilă pentru Complexul Energetic Hunedoara, chiar dacă piesele nu sunt noi, poate fi ”parafată„ printr-un ordin de ministru sau o Hotărâre de Guvern în baza căreia activele în valoare de 9.360.000 lei să fie scăzute din patrimoniul minelor neviabile și incluse în patrimoniul CEH, printr-un aport de capital.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza