Petrila. Organizația Salvați Copiii îndrumă tinerii către o viață sănătoasă

240

Reprezentanții de la Salvați Copiii din Petrila se implică într-un proiect al organizației la nivel național ce are ca scop promovarea unei educații pentru sănătate a copiilor. Programul „Alegeri Sănătoase” prevede scăderea proastelor obiceiuri adoptate de cei mici și pune în față îmbunătățirea stilului de viață al celor mici. Programul își propune dezvoltarea unei culturi școlare în care sănătatea copilului atât fizică, cât și emoțională trebuie să devină o valoare transpusă în competențe și activități specifice destinate copiilor din toate ciclurile de școlaritate.

Inițiativa organizației Salvați Copiii România a venit în urma unui studiu efectuat la nivel național unde s-a semnalat faptul că cei mici au un stil de viață departe de a fi sănătos. Copiii au înlocuit mișcarea fizică cu televizorul sau calculatorul, consumă alcool și tutun de la vârste fragede. Consecințele se observă în cazul copiilor diagnosticați cu obezitate și nemulțumirile legate de aspectul fizic al adolescenților îi face pe aceștia să apeleze la măsuri extreme, precum înfometarea sau consumul substanțelor care accelerează scăderea în greutate. Studiul mai arată și că cei mici nu se alimentează corespunzător și că în jur de 53% din copiii românilor nu servesc micul dejun.

Trei voluntari de la Petrila au participat la o conferință organizată de asociația Salvați Copiii la nivel național în care s-a discutat punerea în aplicare a acestui program. Voluntarii petrileni au fost instruiți pentru a-i putea informa pe elevii hunedoreni cu privire la un stil de viață sănătos.

„La centrul de zi din Petrila, avem un program de consiliere în care îi îndrumăm pe copiii de aici  zilnic să aibă un stil de viață sănătos și regulile de igienă care sunt importante. Colegii mei au fost instruiți să-i ajute pe elevii din Valea Jiului să renunțe la proastele obiceiuri alimentare”, a declarat Daria Moldovan, psiholog la centrul Salvați Copiii din Petrila.

Programul „Alegeri Sănătoase” se va desfășura în perioada următoare în Valea Jiului, după ce voluntarii vor instrui și alți profesori pentru a se putea ocupa de copii.

Iulia BĂLUȘĂ

Comenteaza

Comenteaza