Păducel așteaptă banii de la Finanțe pentru a vedea dacă e recompensat sau nu

212

Conducerea Primăriei Petrila, care susține că în 2014 a încasat taxele și impozitele locale în aproape de sută la sută, așteaptă să vadă ce bani îi va aloca Finanțele Publice Hunedoara pentru acest an, după ce împărțirea banilor nu o mai face Consiliul Județean Hunedoara.

Ilie Păducel, primarul orașului Petrila, susține că Biroul de Impozite și Taxe a fost unul care anul trecut și-a făcut datoria cu brio.

”Noi am realizat pe 2014 taxele și impozitele locale în procent de 97,62 la sută, mai mult decât am încasat în anul precedent”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, primarul Ile Păducel.

Acum, edilul așteaptă să vadă ce fonduri va aloca Primăriei Petrila Direcția de Finanțe Publice Hunedoara.

”Încă nu am pimit sumele la buget. Se pare că, conform legii bugetului pe 2015, orașelor li se vor repartiza la partea de venituri o sumă fixă și cotele sau sumele pentru echilibrarea bugetelor locale nu se mai repartizează prin consiliul județean ci direct prin direcețiile județene ale finanțelor și sunt și eu curios să vedem ce însemană asta. Dacă am muncit bine pe 2014, vom avea avantaj pe 2015 sau va fi invers?”, a mai spus edilul.

Păducel afirmă că anul trecut Petrila a terminat cu un excedent bugetar de circa 250.000 lei, fiind al doilea an consecutiv în care primăria a finalizat exercițiul financiar fără a rămâne cu datorii.

Primarul spune că indiferent câți bani va primi, va încerca să-i gospodărească ”cum trebuie” sperând să poată aproba bugetul comunității, dacă vin sumele de la Finanțele Publice, pe data de 29 ianuarie.

Pentru echilibrarea bugetelor locale, judeţul Hunedoara a primit 118.492.000 lei,  39.512.000 lei mergând către Consiliul Județean Hunedoara.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza