Până la finele anului, minele neviabile vor da 110 mii tone de huilă. Se închide 434 de la Petrila, dar se deschide un nou abataj la Uricani

194

Conducerea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului a întocmit programul pentru iarna aceasta, estimând că până la finele anului cele trei unități miniere – Paroșeni, Petrila și Uricani – vor extrage 110 mii tone de cărbune.

Punerea în funcție, deși deocamdată în probe tehnologice, a unui nou abataj la mina Paroșeni, a determinat conducerea SNÎMVJ să estimeze că până la finele acestui an minele neviabile vor da peste 100 mii tone de huilă.

”Complexul mecanizat de la Paroșeni a fost pus în funcție la începutul acestei săptămâni. Se estimează că odată cu punerea în funcție mina Paroșeni va da 1000 de tone pe zi (cu circa 300 de tone mai mult decât până acum), ceea ce înseamnă o creștere de producție la nivelul societății”, a declarat, miercuri, pentru Gazeta de Dimineață, Aurel Anghel, directorul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului.

Potrivit sursei citate, luna aceasta, cele trei unități miniere vor da 25 de mii de tone de huilă. În octombrie este estimată o cantitate de 31.000 tone de huilă, iar în noiembrie și decembrie câte 27.000 tone de cărbune. Adică un total de 110 mii tone de cărbune.

Capacitatea de producție de la Paroșeni, dată în funcție la panoul 2 stratul 5 blocul II, va funcționa un an și jumătate, astfel că va prinde și iarna viitoare în funcție.

Punerea în funcție a noului abataj, a costat undeva la 4 milioane de lei, banii fiind cheltuiți pe hidraulică de forță și comandă pentru susținerea mecanizată, piese de combină și transportor.

La finele lunii octombrie se încheie activitatea extractivă la mina Petrila, prima mină din cele trei care se va închide. Pentru a suplini cele circa 300 de tone exrase zilnic de la abatajul 434 al minei Petrila, va fi deschis, începând cu 1 noiembrie, un nou abataj cu banc subminat la mina Uricani. Noua capacitate de producție va da aceeași cantitate de huilă cât se extrăgea și de la mina Petrila.

Abatajul cu banc subminat de la Uricani va fi pus în funcție la data de 1 noiembrie, panoul 8 stratul 3.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza