Petrila. Paramedicii vor avea o cameră nouă pentru sterilizarea echipamentelor

207

Se aduc îmbunătățiri în cadrul Serviciului pentru Situații de Urgență Petrila. În această săptămână reprezentanții serviciului au lucrat din greu la reabilitarea sediului, dar și la construirea unei camere pentru sterilizarea echipamentelor, necesară pentru acest serviciu.

„Se desfășoară o acțiune complexă de reparații în incinta remizei de pompieri, mai detaliat se reabilitează, se repară garajul care găzduiește ambulanța SMURD. Se fac lucrări de reparații a grupului sanitar pe care îl avem în incintă și a unui hol și foarte important, urmează să punem la punct o cameră de sterilizare, care va deservi echipajul SMURD, după intervenții pentru sterilizarea și curățarea echipamentelor care s-au folosit. Este foarte util de aceea încercăm în cel mai scurt timp posibil să finalizăm lucrările și să ne desfășurăm activitatea conform standardelor care sunt la nivel național”, a declarat, pentru GDD, Neculai Alexandrescu, șef Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență Petrila.

Valoarea contractului este de 13.465 de lei, iar banii din bugetul local au fost alocați prin hotărârea de consiliu local. Reprezentanții serviciului spun că sunt într-o permanentă dezvoltare a serviciului. Următorul obiectiv vizează achiziţionarea mai multor ambulanțe, pentru a eficientiza modul de lucru.

De la începutul anului sunt 821 de intervenții cu echipajul SMURD Petrila și 50 de intervenții cu echipajul de pompieri din Petrila. Paramedicii petrileni au salvat mai multe vieți în acest an şi spun că vor depăși pragul de 1.000 de intervenții cu serviciul SMURD.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza