Parlamentarii şi politicienii hunedoreni, aşezaţi la masa adevăratului CEH

210

Parlamentarii şi politicienii hunedoreni vor participa la o întâlnire cu reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara. Sindicatul Muntele va organiza, vineri, la Petroşani, o primă întâlnire de acest gen în cadrul căreia realităţile economico-tehnice ale structurii energetice vor fi aşezate pe culoarul decizional.

Toţi parlamentarii din judeţul Hunedoara, dar şi reprezentanţii formaţiunilor politice din judeţ vor afla, la sfârşitul acestei săptămâni, adevărata dimensiune a situaţiei economico-tehnice a Complexului Energetic Hunedoara.

“Perspectiva sistemului energetic din România nu este una mărinimoasă şi aşa cum am mai spus Europa nu aşteaptă după noi. Întâlnirea de vineri va fi un prim pas dintr-o strategie orientativă pentru energia produsă pe bază de cărbune pe care ne-o dorim implementabilă şi durabilă. Discutăm cu adevărul pe masă şi cu realitatea aşezată în soluţii. Va fi o întâlnire aplicată. Problematica CEH trebuie să ajungă în integralitatea ei la forul decizional. Invitaţii la eveniment sunt tocmai cei care reprezintă judeţul Hunedoara în Guvern sau Parlament”, a declarat, pentru Gazeta de dimineaţă, Petre Nica – preşedintele Sindicatului Muntele.

Potrivit sursei citate, prezentarea CEH-ului va fi realizată în paralel de partea administrativă şi de partea sindicală.

“Obiectivul este unul comun, deci nu vom vorbi pe mai multe voci, dar prezentarea va fi făcută şi din unghiul administrativ şi din cel sindical. Este clar pentru noi şi vrem să devină clar şi pentru clasa politică faptul că CEH nu poate supravieţui câte un mandat sau de la un mandat la altul. Locurile de muncă asigurate de Complex generează un palier economic la nivelul întregului judeţ şi nimeni nu are voie să se joace cu stabilitatea şi siguranţa economică a întregii comunităţi hunedorene. Mai mult, vrem să se audă şi mai ales să se conştientizeze la nivelul Guvernului că CEH este un pilon de securitate energetică naţională. Iar România, în perspectiva Uniunii Energetice Europene, nu-şi poate permite eliminarea CEH de pe piaţă şi să devină o piaţă de desfacere pentru alţi producători îngropându-şi resursele naţionale”, a mai spus Nica.

Organizatorii susţin că toţi cei invitaţi au confirmat prezenţa.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza