Pe 18 februarie, la Petrila, / Toţi primarii de oraşe din judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin vor afla cum stă treaba, exact, cu fondurile nerambursabile şi cu proiectele finanţate de acestea…

279
de Corneliu BRAN

Petrila va fi gazda, peste exact 6 zile, a unei acţiuni de interes regional mai deosebită decât de obicei faţă de ce se întâmplă în Valea Jiului, ce vizează discuţii şi informaţii în detaliu legate de tehnica şi schema finanţărilor de proiecte europene nerambursabile, de mare impact pentru administraţiile locale de oraşe privind dezvoltarea şi modernizarea unor obiective, precum şi crearea altora noi, în ceea ce priveşte infrastructura locală şi dezvoltarea localităţilor.

În data de 18 februarie, începând cu orele 9:30, sala de şedinţe şi festivităţi din cadrul Casei de Cultură „Ladislau Schmidt” va fi gazda „Caravanei Informaţiilor pentru Finanţarea Tuturor Proiectelor Prioritare în perioada 2014-2020”.

„Prin această acţiune care se va desfăşura în oraşul nostru, se doreşte să se pună la dispoziţia primarilor şi a persoanelor cu atribuţii în dezvoltarea oraşelor informaţii utile privind oportunităţile de finanţare a primăriilor din fiecare oraş al ţării. Acum a venit rândul nostru, al celor din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, iar pentru noi e o mândrie că la această întâlnire vor participa toţi primarii de oraşe din aceste două judeţe”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.

Această acţiune este organizată de către Asociaţia Oraşelor din România, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, respectiv cu Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020.

De la primarul Petrilei am aflat că pe lângă primarii de oraşe din cele două judeţe vor fi prezenţi la acţiune patru reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice şi mai mulţi reprezentanţi de la Timişoara din cadrul ADR Vest. Din Valea Jiului în sală vor fi cu siguranţă primarii Petrilei, Uricaniului şi Aninoasei, cele trei oraşe ale noastre.

„Pe noi ne interesează foarte tare cum pot fi accesate fondurile nerambursabile pe P.O.R., PE Programul Sectorial Resurse Umane, precum şi cum pot fi atrase fonduri pentru obiective de investiţii prin cadrul PNDR sau Companiei Naţionale de Investiţii. Cum întâlnirea va avea un grad de instruire în acest sens, de către specialişti în domeniu de la minister şi ADR Vest, cred că după aceasta vom şti mult mai bine ce avem de făcut în continuare şi cum să ne organizăm pentru a atrage la Petrila astfel de fonduri nerambursabile care să dezvolte localitatea noastră, astfel încât cetăţenii noştri să beneficieze de la an la an de un grad de confort tot mai sporit, în ton cu secolul în care trăim”, a mai susţinut pentru ZVJ primarul Ilie Păduce

Comenteaza

Comenteaza