Petrila / Pe strada Prundului proiectul prinde contur

254
de Corneliu BRAN

Ieri am trecut să vedem cum decurg lucrările pe strada Prundului din cartierul cu acelaşi nume, un cartier mare şi unde ştiam că din vară proiectul câştigat de primărie începe să fie implementat.

Termenul de efectuare a lucrărilor de introducere a canalizării, de montare a bolţarilor şi de asfaltare este până la finalul anului viitor.
„Mi s-a promis de către conducerea firmei Drupo, constructorul de la aceste lucrări, că primul strat de asfalt va fi aşternut încă de anul acesta. Văd că lucrează tare, să vedem”, ne-a spus ulterior primarul Petrilei.
Într-adevăr, am găsit lucrările în toi şi lucrarea este una de bună calitate. Rămâne de văzut însă cum va funcţiona canalizarea după ce toate gurile de canal vor fi aduse la acelaşi nivel şi vor fi montate capacele de beton, pe care le-am văzut pregătite. Muncitorii trăgeau tare la montarea de bolţari, ce delimitează drumul ce şerpuieşte printre toate blocurile şi imobilele cartierului. Ce mai, o lucrare mare, chiar foarte mare, unde nu degeaba sunt investite circa 9 miliarde de lei, bani de la guvern prin t PNDL, bani care vor rezolva problemele unui cartier peste un an de zile, când totul va fi gata.
Seriozitate maximă a muncitorilor firmei Drupo. Fără să ştie că vine presa, i-am găsit muncind.
Un buldozerist îşi pregătea motorina pentru a mai da câteva ture de nivelare a pietrişului. Alţi şase oameni munceau la borduri, aliniind bolţarii şi pregătind cimentul. În fine, am mai văzut vreo doi lucrători la vreo 300 de metri de aceştia şi cam atât. Din păcate, n-am reuşit să-l prindem în zonă pe dirigintele de şantier. Astfel că vă lăsăm fără alte detalii tehnice pe care le-am fi putut afla.
Cu primarul Vasile Jurca am discutat după vizita noastră pe şantier. Ne-a motivat de ce era nevoie în primul rând de această investiţie: „E cartierul cel mai jos din oraş. Canalizarea aceasta era necesară, deoarece toată apa de pe strada Republicii şi alte străzi aflate mai sus, când ploua, mergea acolo. Erau mereu probleme. Acum va fi un sistem de canalizare modern, cu staţie de decolmatare şi tot ce trebuie. Pe de altă parte, oamenii aceştia aveau nevoie şi de un drum nou, modern, un covor asfaltic care să-i scape de gropi, de praf şi de noroi. Consider că este unul dintre cele mai importante proiecte din oraş derulate începând cu acest an. Să sperăm că peste un an vom vorbi şi pe Prundului de o infrastructură rutieră şi de canalizare moderne, iar cetăţenii vor fi mulţumiţi”.
Am stat de vorbă şi cu câţiva cetăţeni. De pe acum sunt mulţumiţi. Ba mai mult, consideră că lucrătorii execută lucrări de calitate. Unul dintre ei este domnul Popa. Acesta, pensionar, ne-a spus că nu mai credea că mai apucă zilele în care Prundului să aibă o canalizare aşa cum trebuie, dar şi o şosea asfaltată, cu borduri şi rigole de scurgere a apei pluviale. „Dar până nu-i gata, nu-i laud, deşi se vede că fac treabă bună”, ne-a spus petrileanul.

Comenteaza

Comenteaza