Pentru rezolvarea unor probleme, / Primarul Păducel a luat calea Bucureştiului

272
de Corneliu BRAN
Joi, 18 decembrie, cum s-au terminat acţiunile legate de şedinţa de consiliul local, premierea elevilor şi spectacolul de colinde, primarul Petrilei a plecat la Bucureşti. Ştia că vineri, în Parlament, se discută bugetul României, unde vor fi prezenţi marea majoritate, dacă nu toţi miniştrii din guvernul Ponta IV. 
Întâlnirea cu ministrul Energiei
„Am fost la Bucureşti şi am avut în program să mă întâlnesc, cerând în prealabil audienţă, cu ministrul Energiei. Am ajuns însă la Parlamentul României, unde se discuta bugetul României pentru anul 2015 şi unde erau prezenţi şi miniştri. Am fost sprijinit de dl. senator Vochiţoiu să mă întâlnesc cu domnul ministru Andrei Gerea, iar pe calea ZVJ îi mulţumesc în mod public d-lui senator Vochiţoiu pentru sprijinul acordat. Ajutându-mă pe mine, a ajutat cetăţenii petrileni şi oraşul Petrila. Domnului ministru Gerea i-am prezentat un material scris şi l-am rugat totodată să ne sprijine în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor de la Mina Lonea. În mod special, l-am rugat pe domnul ministru să sprijine angajarea de tineri la Mina Lonea în 2015 şi, nu în ultimul rând, aprovizionarea minei cu cele necesare pentru derularea şi desfăşurarea normală a procesului de producţie pentru siguranţa şi securitatea lucrătorilor şi a zăcământului de cărbune. De asemenea, tot la Parlamentul României am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii despre necesitatea dotării serviciului SMURD din oraşul Petrila cu o ambulanţă nouă şi cu suplimentarea numărului de paturi de la Secţia de Boli Paleative Petrila, din cadrul Spitalului de Urgenţă Petroşani”, ne-a declarat primarul Păducel.
Încă două întâlniri
Apoi, primarul Petrilei s-a deplasat la sediul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) şi la Ministerul Agriculturii.
„După ce am plecat din clădirea care adăposteşte Parlamentul României, am mers la sediul CNI, unde am depus, la doamna director, proiectul pentru reabili­tarea şi modernizarea Căminului Cultural Cimpa. Cu doamna director, căreia îi mulţumesc şi pe această cale, am discutat şi despre posibilitatea construirii cu fonduri CNI a bazinu­lui de înot şcolar, pe care vrem să-l construim în incinta curţii Şcolii Gimnaziale nr. 5. Nu în ultimul rând, am încheiat turul de forţă la Ministerul Agriculturii, unde am discutat cu domnul secretar de stat Botănoiu despre modul de gestionare, de gospodărire şi de soluţionare a proble­melor legate de păşunile alpine de pe raza oraşului Petrila. Domnul ministru mi-a dat câteva indicaţii şi lămuriri legate de legislaţie şi de partea organizatorică. Ca noutate mi-a comunicat că trebuie să fim mai atenţi la întocmirea caietului de sarcini, în sensul că nu poate fi nici pe departe ridicat preţul la licitaţie, cum doresc unii, deoarece nu este permis. Sper să audă cine are urechi, sau mai degrabă cine are ochi sper să citească acest material”, a încheiat primarul Ilie Păducel povestea deplasării la Bucureşti.

 

Comenteaza

Comenteaza