Petrila a sãrbãtorit Ora Pãmântului

263

Sâmbãtã seara orasul Petrila a rãmas pentru o orã în beznã. Nu vã imaginati cã vreo defectiune la energia electricã a oprit toatã electricitatea în oras, ci administratia publicã de aici a marcat un eveniment ce an de an se tine în zeci de tãri, ”Ora Pãmãntului”.
Iar dacã în case si pe stradã lumina a fost stinsã si deci nu au avut ce face, câteva zeci de persoane, si foarte multi copii s-au adunat în Parcul Central al orasului, unde au trimis spre cer lampioane si au aprins lumânãri si fãcli.”Am venit în parc cu multi prieteni si colegi de scoalã sã aprindem lampioane cãci este ora pãmântului. Aceata orã o dedicãm pãmântului adicã planetei. Am stins în case lumina pentru a marca acest eveniment si am iesit în parc alãturi de foarte multe persoane”, a spus Nicoleta Dudcã, elevã. Sunt foarte fericitã cã ne-am strâns toti aici în parc iar acasã am stins lumina pentru ca mãcar prin aceastã ora sã ajutãm planeta, cumva. Am venit alãturi de pãrintii mei, care m-au ajutat sã aprind lampione”, a spus o altã elevã, Maria.
”Ora Pãmântului” a apãrut ca un rãspuns la o întrebare simplã: cum pot fi determinati oamenii sã constientizeze una din cele mai mari amenintãri actuale, schimbãrile climatice. Replica a venit de la WWF Australia, concretizatã într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Evenimentul a apãrut pe 31 martie 2007, la Sydney, când douã milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o orã, de atunci an de an si în România este marcat acest eveniment.
Adina Pãduraru

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza