Petrileanca consilier DOINITA BALANESC / Demisii în lanț la PNL Petrila. Încălcarea codului de integritate îi determină pe liberali să părăsească partidul

425

Zece membri ai PNL Petrila, dintre care șapte fac parte din Biroul Politic Local, au demisionat din partid, principala nemulțumire fiind legată de încălcarea codului de integritate prin aducerea în rândul liberalilor a primarului în funcție, Ilie Păducel, fost membru PCR, poziție din care a fost și remunerat.

PNL Petrila a pierdut, începând din această săptămână, și un consilier local.  Doinița Bălănesc preşedinta Organizaţiei de Femei de la PNL Petrila se regăseşte printre liberalii care au decis să demisioneze din partid.  Fostul ales local, vicepreședinte al organizației petrilene și vicepreședinte al organizației de femei a PNL Hunedoara, afirmă că decizia de a demisiona din partid nu are nimic de a face cu vreo nemulţumire de ordin personal.

”În ceea ce mă privește, demisia nu este generată de faptul că am fost nemulțumită de locul ocupat pe lista de consilieri, întrucât ocupam poziția a III-lea pe această listă. Eu am demisionat din cauza încălcării unor principii, cel mai important fiind Codul de integritate prin aducerea lui Ilie Păducel în PNL. Amintiţi-vă că aţi scris şi dumneavoastră că am făcut câteva contestații până la nivel național tocmai pe această temă și până acum nu am primit niciun răspuns”, a declarat, marți, pentru Gazeta de Dimineață, Doinița Bălănesc.

Sursa citată a precizat că a decis să demisioneze întrucât nu putea să mintă alegătorii, cei care cred în PNL și în consilierii liberali.

”Eu nu mai cred în Ilie Păducel, actualul președinte numit al PNL Petrila, încă din 2012. Deși atunci a câștigat alegerile, de câte ori am avut ocazia am spus clar și răspicat că este primarul orașului Petrila, dar doar legal, pentru că numărul de voturi obținute și anume doar 3000 și ceva nu-l mai recomandă în fruntea urbei. Urmărindu-i activitatea în administrație în ultimii patru ani știu exact ce poate oferi petrilenilor și atunci niciun partid politic nu mă poate convinge să mint alegătorii că eu cu Ilie Păducel putem forma o echipă”, a completat Doinița Bălănesc.

Alături de Doinița Bălănesc au demisionat din PNL Petrila alți 9 liberali, șase dintre ei fiind membri ai Biroului Politic Local al PNL. Este vorba de profesorul Ana Doda, profesorul Radu Chința, de copreședintele organizației de tineret Daniel Preda, Szedlacsek Rolland, Gheorghe Avram, Alin Săceanu și Lucian Amza, precum și membrii Iulian Doda, Valeriu Săceanu și Cristian Oros.

Potrivit Doiniței Bălănesc, marți, alți 10 liberali și-au exprimat intenția de a  demisiona din partid. În aceste condiții organizația liberalilor petrileni rămâne fără l”iberali”

”Sunt convinsă că în urma demisiilor, PNL-ul la Petrila va rămâne format în majoritate din PDL, UDMR, PC, din oameni care apar din patru în patru ani și nu sunt oameni de cursă lungă care să stea într-o organizație de partid, să facă politică în mod organizat”, a încheiat Doinița Bălănesc.

Duminică, fostul președinte al PNL Petrila, și fost coordonator al filialelor PNL din Valea Jiului, Costel Avram, și-a anunțat și el demisia din partid. Motivul, tot încălcarea codului de etică aprobat de conducerea centrală a partidului, dar încălcat cu bună știință la Petrila.

În ciuda faptului că de la primele zvonuri a fost semnalat faptul că primarul în funcție, Ilie Păducel, ales în 2012 pe listele PSD, trecut mai apoi la PSD – partid din care a mai făcut parte, nu îndeplinește criteriile de integritate, conducerea PNL Hunedoara dar și conducerea de la centru a liberalilor a făcut ureche surdă în goana după voturi, singurul scop fiind acela de a-și adjudeca cât mai multe primării prin cooptarea primarilor în funcție.

Întrebat dacă a verificat la ITM, sau a cerut decizia de pensie pentru a avea dovada clară că Ilie Păducel nu a fost plătit de Partidul Comunist, președintele PNL Hunedoara, Bogdan Țîmpău, declara anul trecut pentru GDD,  că nu face ”muncă de detectiv”. Pe de altă parte, la aducerea lui Păducel în partid s-a găsit un nou tertip şi s-a făcut vorbire despre faptul că acesta nu a fost plătit de PCR, ci de “statul roman”, dar care, înainte de 1989, se confunda cu partidul unic. Să nu uităm că PCR era fix “partidul stat”, era un regim totalitar, un partid unic care controla absolut tot prin structurile sale. Mai mult, chiar Ilie Păducel recunoștea ” Am fost plătit de statul român, ca muncitor cu munca politică. Am avut un salariu de 3.300 – 3.800 de lei”.

Cu toate acestea și în ciuda votului dat de organizația PNL Petrila, Ilie Păducel a ajuns în rândul liberalilor, devenind chiar președintele organizației.

Încălcarea codului de integritate nu este singura problemă la Petrila. De la momentul în care a ajuns în PNL și a fost numit președintele partidului, Ilie Păducel este acuzat că a avut un comportament lipsit de profesionalism și liberalism față de echipa care timp de patru ani de zile a muncit pentru această organizație și pentru cetățenii din oraș.

Iar Petrila nu este singura organizație PNL din Valea Jiului care are probleme. Au plecat membri și din PNL Vulcan, și o vor mai face, dar au plecat membri și de la PNL Petroșani, organizație de la care a demisionat chiar fostul viceprimar- Dorina Niță.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza