Petrileanca Daria Visanescu vicecampioana nationala

242

Talentata Daria / Vicecampioană la şah clasic, în top la şah rapid

de Loredana JUGLEA
După cum v-am informat, Daria Vişănescu, legitimată la Clubul de Şah Deva, şi-a păstrat locul secund şi a obţinut medalia de argint şi după disputarea ultimelor două runde ale competiţiei de şah clasic de la Campionatele Naţionale pentru juniori de la Căciulata.
Maestra FIDE, de loc din Petrila, participă, de luni, şi la turneul de şah rapid în care ocupă locul secund, după primele trei runde, la egalitate de puncte cu prima clasată. Multiplă campioană a României, Daria Vişănescu a acumulat şapte puncte din zece posibile la categoria fete 20 de ani şi a fost depăşită de Ioana Gelip (Poli Iaşi) care a strâns nouă puncte. Daria şi Ioana Gelip s-au întâlnit de două ori pe parcursul turneului, iar scorul întâlnirilor directe a fost egal, 1-1, ambele câştigând câte o partidă. Pe locul al treilea s-a situat Diana-Maria Şerbănescu de la Apa Nova Bucureşti, cu cinci puncte.
Ediţia 2015 a Campionatului Naţional nu a fost o prioritate pentru şahista din Petrila, întrucât anul acesta mai importante pentru ea sunt pregătirea pentru examenul de bacalaureat şi admiterea la facultate. Imediat după încheierea competiţiei de şah clasic a demarat şi întrecerea de şah rapid. În primele trei runde, Daria a obţinut o remiză, o victorie şi a avut o etapă liberă, acumulând 1,5 puncte. Aceleaşi rezultate le-au obţinut şi celelalte jucătoare fruntaşe, astfel că înaintea rundei a patra situaţia în clasament era perfect echilibrată, pe primele patru locuri fiind patru jucătoare cu acelaşi număr de puncte. Daria este una dintre favoritele la medalii, întrucât la şah rapid contează mai mult talentul decât antrenamentul.

Comenteaza

Comenteaza